De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal Grand Hotel Amrâth Kurhaus te Scheveningen.

Restaurant Waves in het Kurhaus in Scheveningen viert haar eerst verjaardag van 7 tot 17 april. Het feest staat in teken van de Oosterschelde kreeft, erg toepasselijk voor dit hotel op steenworp afstand van de zee. Pure Luxe mocht aanschuiven aan de Chef’s Table bij chef-kok Marc Smeets om het menu van de Oosterschelde kreeft week te ervaren.

Het Restaurant  opende 4 april 2015 voor het eerst haar deuren met een moderne bar, een panoramisch terras en een nieuw restaurant aan de zeezijde van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus onder leiding van chef-kok Marc Smeets. Die het volgende zei over de Kreeftweek: ‘Tijdens onze Kreeftweek bereid ik de Oosterscheldekreeft op een eigentijds en hedendaagse manier maar in klassieke stijl dat past bij ons hotel. Van streetfood concepten tot aan de traditionele bisque. Kreeft is voor mij de koning(in) van het voorjaar.’

Kreeftenweek 01

De verschillende gerechten die chef-kok Marc serveerde aan onze chef’s table zorgen voor een gevoel van lente. De Oosterschelde Kreeftweek staat net zoals de oogst van asperges in teken van het voorjaar en de gerechten deden dit eer aan door zowel verfijnd als fris te zijn. Met een unieke presentatie waarbij een sardineblikje werd gebruikt als bord serveerde Marc ons het eerste gerecht, zoals hieronder te zien is; een feest voor het oog.

Px187MzQ0NTI3Ny0xLTE5OTA2Nzk2MTk=

Het volgende gerecht, waarbij het vlees van de scharen word gebruikt van de kreeft, was een persoonlijke favoriet. Wederom laat chef-kok Marc zien hoe verfijnd, vernieuwend maar toch klassief hij tewerk gaat. Met als resultaat deze prachtige opgemaakte borden. Voor elke kreeft liefhebber is deze Oosterschelde Kreeftweek een echte aanrader, een waar beter deze te ervaren dan in Scheveningen bij het Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Nog te ervaren tot 17 april, dus wees er snel bij..!

Px187MzQ0NTI3Ny01LTU5MDI4MzY0

Het Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague, vaak kortweg Kurhaus genoemd, is hét hotel bij het strand van Scheveningen. Het beschikt over ruim 250 kamers, een fabuleuze balzaal en een terras die in de zomer alsmaar populair is.

Kurzaal

In het hotel heeft een groot aantal beroemdheden gelogeerd. In het gastenboek staan leden van verschillende koninklijke families zoals kroonprins Harald van Noorwegen, regeringsleiders zoals Winston Churchill en Michail Gorbatsjov en beroemdheden zoals Audrey Hepburn en Bon Jovi. De eerste handtekening is van de toen 13-jarige prinses Wilhelmina samen met haar moeder koningin-regentes Emma.

Waves restaurant terras

Ga naar de website van Waves at the Kurhaus voor meer informatie en reserveringen.

https://youtu.be/N09-dOQJzXg