De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal InterContinental Amstel Amsterdam Hotel.

Het InterContinental Amstel Amsterdam is een superieur luxe vijfsterrenhotel gelegen aan de oevers van de Amstel rivier. Het nationaal en internationaal bekende en befaamde hotel ontving haar eerste gasten in 1867 en wordt sindsdien geprezen om haar koninklijke uitstraling en huiselijke warmte. Vele beroemdheden hebben hier overnacht. Het InterContinental Amstel Hotel stond niet voor niets (heel) hoog op het lijstje van Pure Luxe, waardoor we zeer enthousiast waren door de uitnodiging van altijd charmante Anita Bos, General Manager van het hotel.

Pure Luxe mocht overnachten in dit prachtige hotel met het karakter van een ‘Grand Residence’. Bij aankomst in het hart van Amsterdam, aan de Amstel, werd de auto meteen weggezet door de valet parking, waarna wij entree maakten in de hal met het hoge plafond, de monumentale trap en schitterende kroonluchters. We werden persoonlijk ontvangen met een glaasje bubbels bij de receptie, waarna we naar één van de twee penthouse suites op de vierde verdieping werden begeleid.

Penthouse Suite

https://youtu.be/l9kpGRwE5dE

Bekijk de bovenstaande video voor een volledige tour door de Penthouse Suite.

De Penthouse Suite heeft twee niveaus; een trap brengt ons van de intieme leefruimte naar de royale slaapkamer met een marmeren badkamer met cascadedouche en een ruim bad. De slaapkamer heeft zelfs een (echt uniek) balkon met uitzicht op de Amstel, de Zuidas en het Rijksmuseum, een absoluut hoogtepunt van de kamer waarbij Amsterdam aan uw voeten ligt. De kamer heeft een klassieke Franse inrichting met airconditioning, Illy koffiefaciliteiten en een entertainmentsysteem. De Penthouse Suite heeft alles wat u zich maar wensen kan. Van een private bar (met flessen van formaat) tot 24-uurs roomservice.

Penthouse - Bedroom

Health Club

Na een korte opfrissing op de kamer werd het hoog tijd om even goed tot rust te komen en de faciliteiten van de Health Club te ontdekken. Na het omkleden in zwembroek en badjas nemen we de lift beneden naar de Health Club waar we een oase van rust binnenlopen. We worden verwelkomt met een glaasje Chardonnay bij het grote verwarmde indoop zwembad die op dezelfde hoogte ligt als de Amstel, het voelt meteen vertrouwd. Na het glas op te hebben en een korte duik te hebben genomen verkennen we de Health Club verder met een sauna, jacuzzi en persoonlijke favoriet: een heerlijke stoomcabine waarin alle stress wegsmelt.

Health Club - Swimming Pool 2

Tip: het is ook mogelijk om lid te worden van de Health Club, zodat u hier gebruik van kan maken zonder in het hotel te verblijven..!

De Amstel Health Club is een imposante ruimte waarin we volledig tot rust zijn gekomen, niet te ontkomen met zo’n geweldige atmosfeer en prachtig uitzicht over de Amstel. Maar de stoomcabine en sauna zorgen verder ook voor een verkwikking van het lichaam, waardoor we geheel klaar waren om ons bezoek aan het Amstel voort te zetten met de meest recente toevoeging van ervaringen van het hotel, de Amstel Lounge Late Tea.

Health Club - Spa Area

Amstel Lounge: Late Tea

Het volgende hoogtepunt van ons verblijf is aangebroken wanneer we plaats nemen aan tafel in de Amstel Lounge. Dé serre van het hotel met wederom prachtig uitzicht over de stad, rondom natuurlijk lichtinval en volop grandeur. De Late Tea streeft om de smaken van de gerechtjes in combinatie met de theecocktails perfect te combineren. Wat voor ons dit nieuwe concept van het hotel tot een succes maakt, is dat het lounge team elke stap van de Late Tea professioneel toelicht met het verhaal achter de ingrediënten. Hierdoor kreeg elke slok en hap die we namen een extra dimensie in smaak.

De Pure Luxe favoriet was zonder twijfel de Carcadet Champagne Cocktail. Een melange van Carcadet met Ketel One wodka en Moët & Chandon champagne die koud wordt geserveerd in de vorm van een cocktail. De Carcadet is afkomstig uit de Arabische “kardandji” en word in West- Afrika ook wel “bissap” genoemd. Het is een drankje gemaakt van hibiscus bloemen en wordt vaak gemengd met fruit schillen, in blokjes gesneden fruit of andere bloemen.

pure-luxe-amstel-hotel-late-tea-1

De Late Tea vindt elke vrijdag vanaf 18.00 uur plaats in de Amstel Lounge. Het bestaat uit vier gangen die begeleid worden door verschillende theesoorten, vaak versterkt met een alcoholische drank om zo omgetoverd te worden tot bijzondere cocktail. Wij hebben ultiem genoten van de thee cocktails, maar er is ook een niet-alcoholische versie van de Late Tea beschikbaar.

Conclusie

Zoals verwacht was het verblijf in het InterContinental Amstel Amsterdam Hotel een verfijnde ervaring tot in de puntjes verzorgt met alle luxe en grandeur die we ons maar kunnen wensen. Van de valet parking, tot de binnenkomst in de imposante hal, het warme welkom en de Health Club. Tot de Late Tea en de wonderbaarlijke kamer met het mooiste uitzicht van Amsterdam. Het Amstel Hotel is een plek waar u na het verblijven van één avond het liefst niet meer zou willen vertrekken.

Voor meer informatie en/of reserveringen gaat u naar de website van InterContinental Amstel Amsterdam.

Voor meer Pure Luxe Experiences kijkt u hier.