Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succesvol in zijn. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast naar andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Deze keer heeft Pure Luxe de eer om exclusief te praten met Anita Bos, de charmante General Manager van het bekende en imposante Intercontinental Amstel Hotel te Amsterdam. 

Anita Bos (47) heeft een lang verleden bij de Spaanse hotelketen NH Hoteles. Sinds november 2010 is ze werkzaam als Regional Operations Manager. Daarvoor was ze een jaar directeur van de NH-hotels Den Haag, Atlantic Den Haag en Zoetermeer. Van januari 2006 tot september 2009 stond ze aan het roer van NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Daar kwam ze terecht na anderhalf jaar als Operations Manager bij NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en een periode van ruim 2,5 jaar als f & b-manager bij NH-hotel Schiphol Airport.

We stelden haar een aantal luchtige Pure Luxe vragen.

Als je aan luxe denkt, pure luxe, wat betekent dit dan voor jou persoonlijk?

Ik denk dan aan kwaliteit, heerlijk genieten van mooie service van mensen die volledig opgaan in hun passie en vakkennis. Dat kan zijn een geweldig diner met heerlijke wijnen maar eigenlijk kan het elke ervaring en verrassing zijn.

Vanaf welke leeftijd ben je al aan het werk en hoeveel uur per week werk je gemiddeld?

Ik heb mijn eerste stappen gezet in de hotellerie toen ik net 17 was en was vanaf het allereerste moment helemaal ‘verkocht’ voor hospitality en vind het nog steeds elke dag het mooiste vak van de wereld. Ik heb nooit bijgehouden hoeveel uur ik per dag of week werk maar het zijn er zeker 10-12 per dag. Ik vind eigenlijk alles veel te leuk en kom dan dus niet weg.

Leader-Quote-01
Exterior - Summer 3

Neem je regelmatig en bewust afstand van je werk en wat doe je in de tijd dat je niet aan het werk bent?

Absoluut, al lukt het ook regelmatig niet om dan echt weg te gaan maar een dag of weekend heerlijk thuis, heerlijk buiten (ik woon vlak bij het strand) met mijn kinderen, langs een hockeyveld of heerlijk thuis komen met het hele gezin zijn altijd topmomenten om te ontspannen. Daarnaast reis ik heel graag en proberen we dat zoveel mogelijk te doen!

Lobby 2

 

Leader-Quote-03

Is gezondheid en gezond blijven voor jou belangrijk? Zo ja, op welke manier ben je hiermee bezig?

Heel erg belangrijk maar heel eerlijk ook erg lastig om te combineren met mijn werk, gezin enzovoort. Met betrekking tot eten en drinken probeer ik daar heel bewust rekening mee te houden maar de uitdaging is dat ik beiden veel te lekker vind en in het hotel (en thuis) altijd omringt wordt door veel te lekkere dingen die ook altijd weer geproeft moeten worden… Ik sport helaas te weinig hoewel ik daar wel weer goed mee begonnen ben sinds een paar maanden en ik direct merk hoe goed dat is.

Wat zijn voor jou materiële zaken waar je veel waarde aan hecht?

Mijn eigen, soms kleine, dierbare en persoonlijke dingen die ik wellicht van iemand gekregen heb, dingen die mijn kinderen gemaakt hebben, dingen waar iemand me echt mee verrast heeft. Ik heb een heerlijk huis en lekker thuis zijn met al onze eigen spullen die we vanuit de hele wereld verzameld hebben is voor mij altijd erg dierbaar.

Royal Suite - Bedroom 2

In dit kader: in welke auto rijd je en maak je wel eens gebruik van een privé-chauffeur?

Ik heb zelf een heerlijke Audi (die erg fijn en soepel rijdt) en prive nog een andere auto. Ik vind het heerlijk om auto te rijden, een paar mensen te kunnen bellen en zelf te kunnen bepalen. Aan de andere kant is het, zeker in de stad, erg handig en practisch om één van onze teamleden uit het concierge team me ergens naar toe te laten brengen en weer op te laten halen dus daar maak ik graag regelmatig gebruik van.

Je krijgt regelmatig aandacht in de media. Vind je dit positief, negatief of een combinatie van beide?

Ik vind dat altijd positief en doe dit met veel plezier! Vaak gaat het daarbij om hele leuke en goede zaken en is het heel fijn om daar over te kunnen praten. Soms zijn het natuurlijk ook minder prettige zaken maar dan is het voor mij erg belangrijk ik de gelegenheid te krijgen mijn mening te geven en te kunnen uitleggen wat er (echt) gebeurd is.

A Bar - Terrace 1

Zijn er nieuwe initiatieven waar je op dit moment mee bezig bent en kun je hier  iets meer over vertellen?

In een hotel als het Amstel zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen en concepten en dat komt eigenlijk door een heel hecht en enthousiast team dat altijd weer met nieuwe ideeën komt. We hebben net, na vorig jaar een geweldige samenwerking gehad te hebben met het Van Gogh Museum, onze samenwerking met het indrukwekkende Rembrandt Huis gelanceerd inclusief een geweldige Rembrandt Suite (met uitzicht op zijn standbeeld voor het hotel en het deel van de stad waar Rembrandt veel inspiratie opgedaan heeft) en de mogelijkheid een ontbijt/lunch of diner door ons te laten verzorgen in de keuken van Rembrandt in het Rembrandt Huis. Onze Chef kookt dan daar met zijn team en gasten reageren ontzettend enthousiast.

Daarnaast hebben we, als variant op onze dagelijkse Royal Afternoon Tea, een verrassende Late Tea geintroduceerd op de vrijdagavond vanaf 18.00 uur waar geweldige cocktails met thee en heerlijke gerechten geserveerd worden om het weekend mee te beginnen.

Daarnaast gaan we vanaf 26 april 150 jaar Amstel Hotel vieren. Op deze dag, 150 jaar geleden, is de eerste steen van het hotel gelegd en het komende jaar zullen we daar op allerlei manieren feestelijk aan terug gaan denken!

Er is nog veel meer maar daar wil ik eigenlijk nog niets over zeggen, wordt vervolgd….

Lobby - Clock 1

Wat is jouw favoriete stad in Nederland en welke stad buiten Nederland? En waarom? Heb je een favoriete vakantiebestemming en zo ja, welke bestemming is dit?

Nederland is een heerlijk land. Ik geniet ervan om in Maastricht te zijn (waar ik gestudeerd heb) maar ook Breda (waar ik vandaan kom), Friesland (waar mijn schoonfamilie vandaan komt) en zeeland waar ik toen ik jong was veel kwam vind ik altijd weer leuk om heen te gaan.

Ik vind het echt heerlijk om te reizen. Ik ga in de komende maanden naar Kaapstad, Dubai, Bali en LA/Las Vegas. Allemaal unieke plekken om de wereld waar ik zeer naar uitkijk. Ik heb ontzettend dierbare herinneringen aan de jaren dat ik in Zuid Afrika gewoond heb maar ook aan vakanties in India en Nepal.

Leader-Quote-03

Draag je sieraden? Zo ja, welke sieraden en van welk merk/welke merken?

Wat grappig dat je dit vraagt: tot grote hilariteit van mijn man en kinderen kan ik geen juwelier voorbij lopen zonder te kijken. Mocht ik in een volgend leven niet in de hotellerie kunnen werken dan hoop ik juwelier te worden. Ik vind sieraderen heel erg mooi en fascinerend. Hoewel ik een aantal merken heel erg bewonder, zijn mijn meeste eigen sieraren gemaakt door individuele juweliers volgens hun eigen ontwerpen.

150YearsAA_logo1_RGB_P

Meer Pure Luxe interviews lezen met interessante mensen? Lees hier bijvoorbeeld ons interview dat we hadden met Bram Moszkowicz.