Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succesvol in zijn. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast naar andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. 

Deze keer heeft Pure Luxe de eer om exclusief te praten met één van de bekendste stylisten van Nederland, (èn fashionconsultant èn online media man), Bastiaan van Schaik. Bastiaan (46) volgde van 1989 tot 1993 de opleiding Small Business aan de Hogeschool te Haarlem. Hij begon zijn carrière als assistent van stylist en artdirector Maarten Spruyt en werkte onder meer voor bladen als Avantgarde Magazine, Briljant Magazine, The Luxury List en vrouwenblad Jackie (als hoofdredacteur). Ook is Bas geregeld op televisie te zien. Eerst als lifestyle deskundige bij RTL Boulevard en later bij Holland’s Next Top Model, Benelux’ Next Top Model en SBS Shownieuws. Van Schaik was ook presentator van het programma Stylist van de Sterren en kort geleden nog kandidaat in het BNN-programma De Zeven Zeeën. Ook erg leuk is zijn online kook-programma Kokkerellen met Modellen, een webserie die hij maakt i.s.m. The Makers Channel.

vlcsnap-2016-01-25-12h22m20s715

We stelden hem een aantal luchtige Pure Luxe vragen.

Als je aan luxe denkt, pure luxe, wat betekent dit dan voor jou persoonlijk?

Echte pure luxe is natuurlijk vrijheid. Dat is zo luxe dat het bijna onbetaalbaar is maar gelukkig kom je erg ver met wat euro’s. Het zal je verbazen hoe weinig vrijheid je eigenlijk hebt ondanks dat je in Nederland woont. Maar goed je kan wel je best doen om zo dicht mogelijk in de buurt te komen.

Vanaf welke leeftijd ben je al aan het werk en hoeveel uur per week werk je gemiddeld?

Ik werk als ik het me goed herinner sinds mijn 23ste en heb na mijn hartaanval 5 jaar geleden het aantal werkuren behoorlijk terug geschroefd. Daarvoor deed ik zeker zo’n 60 uur per week. Nu houd ik het bij een brave 40 uur per week. Gelukkig zie ik mijn werk niet echt als werk.

Neem je regelmatig en bewust afstand van je werk en wat doe je in de tijd dat je niet aan het werk bent (ter ontspanning)?

Nee ben eigenlijk altijd wel met mijn werk bezig en dat komt omdat styling een visueel vak is. Je bent toch de hele tijd aan het kijken naar nieuwe bewegingen in de mode zodat ik mijn klanten goed kan informeren over wat er gaat komen want zij werken tenslotte ook een tijdje voor uit dus je wilt er niet naast zitten. Gevolg hiervan is dat je geen afstand kan nemen maar dat vind ik niet zo erg. Ik hou van mode en alles wat er mee te maken heeft.

Leader-Quote-bas-1

Is gezondheid en gezond blijven voor jou belangrijk? Zo ja, op welke manier ben je hiermee bezig (bijvoorbeeld sporten, gezond eten, …)?

Gezondheid is mega belangrijk want het geeft je veel vrijheid. Deed al veel aan boksen voor mijn hartaanval, maar daarna verschoof dat vooral naar gezond eten en voorzichtig bewegen. Dus veel lopen en fietsen. Zit nu in het traject voor een maagverkleining omdat mijn bloeddruk maar te hoog blijft.

Wat zijn voor jou materiële zaken waar je veel waarde aan hecht?

Vooral mijn huis (gelegen op “The Coolest Amsterdam Island”, Amsterdam Zeeburg, red). Voor de rest ben ik niet zo materialistisch ingesteld. Kan natuurlijk zeker wel mooie spullen waarderen maar ik vind dat als je het tegenwoordig op social media post de waarde direct weg is.

maxresdefault

In dit kader: in welke auto(‘s) rijd je (heb je er meerdere?) en maak je wel eens gebruik van een privé-chauffeur?

Ik heb heel braaf maar 1 auto en dat is een hele oude Chrysler Crossfire Cabrio. Rijd nog prima en hoeft voorlopig nog niet weg ook al staat een Tesla wel hoog op mijn verlanglijst. En maak eigenlijk nooit gebruik van prive-chauffeurs want ben een Uber groot verbruiker en ben daar zeer tevreden over.

Je krijgt regelmatig aandacht in de media. Vind je dit positief, negatief of een combinatie van beide? Waarom vind je dit en hoe ga je met de media om?

Aandacht in de media is altijd positief ook al is het bericht negatief. Het is positief omdat het nog steeds bijzonder blijft dat de media aandacht aan je besteedt. Er is tegenwoordig zoveel keuze uit zogenaamde BNers. Gelukkig heb je tegenwoordig je eigen social media kanalen om iets recht te zetten als het niet klopt.

image2
Leader-Quote-bas-2

Zijn er nieuwe initiatieven waar je op dit moment mee bezig bent en kun je hier (al) iets meer over vertellen?

Ik heb net in samenwerking met Madison een collectie kussens gelanceerd voor in de tuin maar je kan ze natuurlijk ook binnen gebruiken. Deze zijn vanaf september in heel Nederland verkrijgbaar maar natuurlijk ook online. En nog meer op interieur gebied want vanaf nu is mijn beddengoed verkrijgbaar in organisch Egyptisch katoen (dat slaapt echt het beste) die ik in samenwerking met Cotton Counts heb ontwikkeld. Verder bezig met een boek over styling en een nieuw tijdschrift. Hahaha… Je moet toch wat.

image1
Leader-Quote-bas-3

Wat is jouw favoriete stad in Nederland en welke stad buiten Nederland? En waarom?Heb je een favoriete vakantiebestemming en zo ja, welke bestemming is dit?

Absoluut favoriete stad is natuurlijk Amsterdam. Ben hier geboren en getogen dus voel me erg verbonden met het gevoel in de hoofdstad. Buiten Nederland kies ik of voor Tokio (voor het vooruitstrevende trend gevoel daar) of Los Angeles (voor het heerlijke achteroverleun gevoel van Californië). En ik heb eigenlijk niet echt een favoriete vakantiebestemming maar vermaak me altijd opperbest in Italië. Van Milaan tot Capri, van Rome tot Venetië.

Draag je sieraden? Zo ja, welke sieraden en van welk merk/welke merken?

Ik draag zo nu en dan wel sierraden. Ringen van Cartier en Boucheron en horloges van Rolex en wederom Cartier. Maar eigenlijk draag ik het liefst niets.

 

logo-def

 

Voor meer informatie over Bastiaan klik je hier.

Voor meer Pure Luxe Interviews klik je hier.


.