Natuurlijk kan de echte liefhebber sowieso al genieten van een goed glas Schotse whisky, maar dit gaat nog even iets verder. Het  Johnnie Walker House is kort geleden onthult in Singapore, en het is de eerste in haar soort in Zuidoost-Azië. Hier zie je een hele speciale verzameling van de meest exclusieve en zeldzaamste (verzamelaars) Scotch whisky’s. Overigens met grote dank aan de eigenaar van het merk, Diageo. Deze all-exclusieve prive-suite biedt een unieke ervaring in een zeer passende omgeving. Helaas heeft niet iedereen toegang tot de suite; alleen echte whisky liefhebbers en particuliere verzamelaars krijgen een “invite”.

JOHNNIE WALKERwallsingapore
In Azië is er een snelle groei van interesse in zeldzame whisky’s, niet alleen om te verzamelen, maar ook om in te investeren. De consument wordt steeds veeleisender en is dan ook actief op zoek naar unieke en zeldzame ervaringen. De opening van Johnnie Walker House in Singapore – ogenschijnlijk de place to be voor gelijkgestemden in Zuidoost-Azië – is een natuurlijke volgende stap om het beste van onze luxe Scotch portfolio in deze regio te brengen “, aldus Apurvi Sheth, Managing Director Emerging Zuidoost-Azië en joint Ventures, Diageo.


De zeldzaamste en mooiste blended en single malt Scotch whisky’s zijn beschikbaar in de prive-suite en bevatten zeldzame blends van de John Walker & Sons Collectie en de felbegeerde Limited edition Special Releases waaronder die van Port Ellen en Brora. Het nieuwe Johnnie Walker House kijkt uit op een historische “handels” locatie, met een indrukwekkende geschiedenis. Gelegen in het hart van het Diageo kantoor, ligt het letterlijk op een steenworp afstand van de rivier de Singapore, waar Johnnie Walker’s allereerste flessen reeds decennia geleden verhandeld (en opgedronken) werden.


Ten slotte zou een Johnnie Walker House ervaring niet helemaal compleet zijn zonder een team van toegewijde Scotch whisky experts, die een aantal uitstekende adviezen over whisky kunnen geven en exclusieve toegang bieden tot de beroemde distilleerderijen van Diageo. Dat geldt ook voor Dr Jim Beveridge, de Master Blender zelf, die beroemd is omdat hij de meest waardevolle neus in deze business heeft.

“Met de onthulling van het Johnnie Walker House in Singapore, kijken we ernaar uit om het allermooiste en aller zeldzaamste van onze collecties aan enthousiastelingen te laten zien – aangevuld met exclusieve en onvergetelijke ervaringen,” aldus Lawrence Law, Global Director voor Johnnie Walker.