Op het eerste gezicht lijkt het erop dat er gewoon weer een of andere “high rise” woontoren in het zonnige Miami wordt gebouwd. Maar deze Porsche Design Tower heeft een zeer uniek architectonisch ontwerp als je het vergelijkt met alle andere “high crises” in de Verenigde Staten, of ergens anders in de wereld. Het is het eerste onroerend goed project van de iconische Porsche Design Group uit Oostenrijk, en zal de enige ooit gebouwd zijn in Florida. Inmiddels is er voor meer dan 600 miljoen dollar aan appartementen verkocht en dat is ongeveer 84 % van het totaalaanbod. De bouw zal naar verwachting dit jaar worden afgerond. Het is de eerste in zijn soort, en is een absoluut visitekaartje voor toekomstige Porsche Design Towers in de hele wereld.

Een belangrijke reden voor dit concept om een wereldwijd Porsche Design initiatief te worden is te wijten aan haar ontwerp, afmetingen en onderscheidende factoren: de hemel garage – een robot parkeersysteem waarmee de eigenaren hun voertuigen in de sky garages parkeren direct naast hun appartement , ongeacht hoe hoog ze zijn. Het werkt als volgt: de sky garage is voorzien van drie ronde platforms in het midden van het gebouw die als auto-liften met sensoren fungeren en die de auto’s van hun eigenaren naar exact de aangewezen verdieping verplaatsen. De auto’s zullen dan worden geparkeerd op een van de robot parkeerplaatsen grenzend aan de woningen van de eigenaren. De eigenaar hoeft zijn of haar auto nooit te missen. Zodra de auto geparkeerd staat, zullen de bewoners in staat zijn om hun auto te zien gewoon vanuit hun woonkamer.

Michael en Gil Dezer (vader en zoon) zijn een vastgoedontwikkelaars-team uit New York en hadden het “sky-garage” concept oorspronkelijk bedoeld voor een gebouw in New York. Maar nadat zij hun vastgoedbedrijf naar Florida hadden verhuisd, wilden ze dit concept opnieuw te proberen, maar dan op een grotere schaal. In de tussentijd echter, werden ze meer en meer betrokken bij andere projecten. Maar nooit vergaten ze hun “hemel garage” idee. Het drukke verkeer en autobezit was een alledaags probleem. En de oplossing was niet moeilijk. In plaats van een garage of parkeren in de straat, kon de auto op een lift worden meegenomen naar de woning van de eigenaar.

Met het gebruik van dit systeem – je eigen auto dicht in de buurt te houden – onderstreept Gil zijn persoonlijke passie voor auto’s en dan met name Porsches. Hij is de enige ontwikkelaar die een Porsche heeft laten monteren aan een muur in zijn appartement in de Trump Palace in New York. In een recent interview gaf hij aan 12 Porsches te hebben en nog 17 andere luxe auto’s.

porsche-design-tower-penthouse-miami-05

Naast de sky garages, zijn er twee andere onderscheidende factoren van groot belang voor het ontwerp. In de eerste plaats is dat het penthouse met maar liefst vier niveaus, dat begint op de 56e verdieping en beschikt over vier met enorme suite kamers die kunnen worden omgezet naar zes slaapkamers, twee “flex” kamers, en zes badkamers. Verder heeft het penthouse onder andere twee prive-zwembaden, een dakterras, nog een terras, twee balkons en twee zomer keukens. En uiteraard 4 parkeerplaatsen naast het appartement in de “sky garage”. Dit one-of-a-kind penthouse is geprijsd op slechts 32.500.000 dollar.

In de tweede plaats zijn dat de “man cave” garages. Dit zijn particuliere garages voor echte auto verzamelaars. Je vindt deze op de derde verdieping van de toren, alwaar de ruimte zal worden verdeeld in zes ruimtes die elk vier, zes of zelfs negen auto’s kunnen herbergen.

De eigenaren kunnen hun gewaardeerde auto’s parkeren in een galerie-achtige showcase ruimte waar uiteraard ook ruimte is voor de woonkamer, een bar en biljarttafel waar ze vrienden kunnen uitnodigen voor sigaren en cognac. Dit is in feite een woonkamer concept te midden van al hun luxe auto’s, en is uitgegroeid tot een populair concept voor verzamelaars. De zes Porsche Design Tower “Grotten” zijn geprijsd vanaf 1,8 tot 2.500.000 dollar en hebben ook nog uitzicht op de oceaan.

De 60-verdiepingen tellende tower zal de thuisbasis zijn voor 132 bewoners waaronder een aantal miljardairs is het verhaal.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door www.urbanarches.com. Voor meer info: www.pdtower.com.

Wil je meer lezen over mooie Pure Luxe woningen? Klik dan vooral ook even hier.

12-real-estateplayboy-mansion-sells-32-year-old-neighbor-over-100-million-porsche-penthouse
1223x