Tom Ford lanceert zijn nieuwste brillencollectie de TOM FORD Private Eyewear Collection. Deze exclusieve serie is gebaseerd op de persoonlijke brillen selectie van Tom Ford zelf. De collectie bestaat uit zonnebrillen en optische modellen en is speciaal ontwikkeld voor de liefhebber van uitzonderlijke brilmonturen.

Dit zijn de brillen die ik persoonlijk draag, enkele heb ik zelfs speciaal voor eigen gebruik ontworpen! Deze collectie kan dan ook echt gezien worden als mijn privé collectie en veel van de brillen zijn uitgevoerd in speciaal ontwikkelde materialen die zeldzaam zijn bij veel commerciële monturen” – Tom Ford

Een ode aan elf jaar geschiedenis

De elf ontwerpen in deze Private Collection verwijzen naar de afgelopen elf jaar waarin Tom Ford zijn uitgesproken brilmonturen ontwikkelde en zijn gemaakt van de meest exclusieve materialen. Zo wordt echt buffel hoorn gebruikt vanwege de warme en luxe afwerking én het natuurlijk variërende patroon dat elk montuur uniek maakt. De hoogste kwaliteit Japans titanium wordt ingezet om zijn ultra lichtgewicht, avant-gardistische look en om de vernieuwende uitstraling. Ook hebben alle zonnebrillen fotochromise glazen die – afhankelijk van de lichtomstandigheden – donkerder of lichter worden. De optische modellen hebben licht getinte glazen in groen, blauw of bruin.

Elf unieke monturen bestaande uit zonnebrillen en optische brillen

De elf brilmonturen hebben allen een specifiek en kenmerkende stijl. De vijf zonnebrillen in de collectie bestaan uit de TOM N.2 – een tijdloos model gemaakt van glanzend zwart of gestreept groen hoorn – met de herkenbare metalen T op de slapen. De TOM N. 8 heeft een grote ronde Aviator vorm met een zware brug in zwart hoorn met licht bruine glazen. TOM N.10 heeft een zelfde vorm maar met een lichtere neusbrug. Ook komen herkenbare ontwerp elementen van Tom Ford’s eerdere zonnebrillen collecties terug waaronder het montuur waarbij het midden elkaar kruist, zoals bij de modellen TOM N.4 en TOM N.6.

Over de optische monturen

De zes optische brilmonturen verwijzen subtiel naar de bekende zonnebril stijlen van TOM FORD. Zo heeft de TOM N.1 een Aviator vorm gemaakt van zwart hoorn met glazen in een lichtgrijze kleur. De TOM N.3 – een Wayfarer met een dubbele brug – komt onder andere in gestreept donker bruin hoorn met blauwe glazen. De N.9 wordt ook gemaakt van gestreept donker hoorn maar dan met licht groene glazen. TOM N.5 is een klassiek model dat een iconisch ontwerp werd door Colin Firth in de film “A Single Man” deze is in zwart hoorn met groen glas óf in bruin hoorn met licht bruine glazen uitgevoerd. De N.7 zal hier een rondere versie van zijn. De TOM N.11 – als laatste – is een minimalistische versie van het geometrische brilmontuur dat te zien was in de vorige TOM FORD A/W 2015 brillencollectie. Deze is in hoorn uitgevoerd, heeft metalen details op de brug en de slapen en krijgt blauwe glazen.

Lees ook: Rihanna Ontwerpt een Sci-Fi Geïnspireerde Brillenlijn Voor Dior