Met een lot van slechts 44 euro is een Australiër genaamd Joshua de nieuwe eigenaar van zijn eigen privé eiland op de Stille Oceaan met daarop een luxe resort. Hij won in de loterij waarbij 53.000 kaartjes waren verkocht en mensen vanuit de hele wereld deelnamen.

De verloten van het eiland is het initiatief van de Australische Doug- en Sally Beitz. Ze zijn nog kort de eigenaar van het eiland met het hotel van zestien kamers met airconditioning op het eiland Kosrae in Micronesië. Het eiland ligt ten zuidwesten van Hawaï. Na 25 jaar eigenaar te zijn geweest van het luxe hotel keren ze terug naar Australië om op de kleinkinderen te kunnen passen. Ze wilden het resort eerst op de ‘normale’ manier verkopen maar dit vonden ze ‘ontzettend saai’.

De resorteigenaren verliezen financieel niks op hun ludieke loting. De hoofdprijs zou alleen uitgedeeld worden als er 50.000 tickets werden verkocht. Zo levert hun paradijsje toch nog zo’n 2,6 miljoen Australische dollar (meer dan 1,7 miljoen euro) op, zo meldt het AD.

Lees ook: Dit Betoverende Eiland in Bora Bora Staat te Koop voor $50 Miljoen

 Schermafbeelding 2016-07-28 om 08.12.25

Schermafbeelding 2016-07-28 om 08.12.34