Voor de ontwikkeling van de nieuwe versie van hun iconische Startimer Pilot Big Date Chronograph heeft Alpina haar jarenlange ervaring als officiële leverancier van militaire- en piloothorloges gebruikt. Sinds de lancering van het eerste model in 2012 is de populariteit van de Startimer flink gestegen. De nieuwe editie met een camouflage wijzerplaat en high-performance in precisie, functionaliteit en betrouwbaarheid zal deze groei alleen maar versterken.

In de eerste 50 jaar van de vorige eeuw was Alpina een gerenommeerd fabrikant en de officiële leverancier van militaire luchtvaarthorloges. Voor deze luchtvaart pioniers golden strenge eisen: hun instrumenten moesten zeer precies en uiterst schokbestendig zijn. Daarnaast werden de Alpina piloothorloges uitgerust met een anti-magnetische kast, een hoge contrast op de wijzerplaat en extra grote lichtgevende nummering en wijzers voor directe leesbaarheid.

Alpina_PR_2016_AL-372MLY4FBS6___EUR995

De nieuwe Alpina Startimer Camouflage Pilot Big Date Chronograph is voorzien van originele militaire kleuren met een ruim en overzichtelijk display. De lichtgevende coating op de cijfers en wijzers zorgen voor goede leesbaarheid, zelfs bij slecht zicht. Dit mannelijke uurwerk heeft een robuuste 44mm roestvrij stalen kast met een zwarte PVD-coating en een beige lederen band. De prachtige camouflage wijzerplaat heeft een datumaanduiding op 6 uur en wordt beschermd tegen dalingen van de druk door krasbestendig saffierglas. Het horloge huist een AL-372 Zwitsers quartz chronograaf uurwerk en is waterbestendig tot 100 meter. Op de achterkant van de kast is een straaljager gegraveerd, als toevoeging aan de militaire geest van het horloge.

De Alpina Startimer Camouflage Pilot Big Date Chronograph is geschikt voor zowel professionele soldaten die opzoek zijn naar een horloge om hen te vergezellen tijdens hun operationele missies als voor mensen die opzoek zijn naar een mooi en stijlvol Zwitsers uurwerk.

Lees ook: Breitling Superocean 44 Special, Piloot van de Oceaan