Het ontwerpen & bouwen van dit 3.000 vierkante meter grote huis in Palm Desert in Californië duurde maar liefst 32 maanden. In 2009 was het huis af, maar vandaag de dag blijft het een van de meeste spectaculaire villas ter wereld. Het doel van de eigenaren–een stel van in de 70–was om een gebouw te ontwikkelen die zou wegsmelten in de bergen eromheen.

Prominent geplaatst op een van de enige bebouwbare heuveltoppen van de ‘Bighorn Golf Club’ zodat de eigenaar tijdens een potje golf met zijn vrienden omhoog naar de bergen zou kunnen wijzen om zijn thuis te tonen. Tegelijkertijd zorgt hij hiermee dat zijn tegenspelers het potje golf nauwelijks normaal kunnen afmaken, na het zien van het imposante huis. Maar het laatste wat hij wilde doen is een groot wit monument boven op de bergen bouwen, vandaar dat de kleuren overeenkomen met de omliggende heuvels.

Het resultaat is een plaatje: asymmetrische lijnen verbonden met glazen wanden waardoor de bewoners kunnen genieten van het adembenemende uitzicht. Zie hieronder de tour door het huis.

Bron: guydreierdesigns.com

Lees ook: Binnenkijken in de LA Villa van Avicii