Muse, Neil Young, Lisa Simone, Monty Alexander, Jean-Michel Jarre, Patti Smith, Van Morrison, Quincy Jones, Lana Del Rey, Deep Purple en vele andere sterren schitterden in de eerste twee weken van juli op de 50ste editie van het Montreux Jazz Festival. Het jaarlijkse festival toont de verbindende kracht van muziek. Parmigiani Fleurier verwelkomde als Global Partner van het event zowel klanten, partners als ‘friends of the brand’. 

Sinds 1967 is het Montreux Jazz Festival een uniek event in de wereld van muziek met een mix aan stijlen en samenwerkingen. Oprichter Claude Nobs zou begin 2016, in het jaar dat het festival zijn 50ste verjaardag viert, 80 jaar oud zijn geworden. Parmigiani Fleurier viert in 2016 het 20-jarig jubileum. Mede hierdoor voelt het Zwitserse horlogehuis een sterke verbondenheid met het festival.

Special Edition Tonda Métro MJF

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het Montreux Jazz Festival presenteert Parmigiani Fleurier een Special Edition Tonda Métro MJF. Voor het design hebben de horlogemakers zich laten inspireren door de festivalposter met zijn blauwe achtergrondkleur en de subtiele afbeelding van een vinylplaat.

Parmigiani Fleurier heeft 10 Tonda Métrographes voor heren en 10 Tonda Métropolitaines voor dames vervaardigd. De wijzerplaat van de Special Editions is uitgevoerd in koningsblauw en voorzien van de karakteristieke, cirkelvormige groeven van een vinylplaat. Aan de achterzijde is de stalen kast genummerd. De stijlvolle alligatorlederen band is van Hermès.

Lees ook: De Nieuwe Alpina Startimer Big Chrono Camouflage