Ter viering van het 50-jarig bestaan van twee iconen uit de Cubaanse sigarenindustrie worden deze zomer twee bijzondere humidors op de markt gebracht. Een humidor is een bewaarkist of –ruimte die wordt gebruikt om sigaren in goede conditie te houden of te brengen. De humidor van Cohiba, het meest prestigieuze sigarenmerk uit Cuba, herbergt 50 sigaren en is gedecoreerd met 24-karaats goud tabaksbladeren. De humidor van Cubacigar Benelux is met de hand gemaakt en is voorzien van een state of the art elektronisch luchtbevochtigingssysteem. Beide humidors zijn in een zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de Benelux.

Cohiba 50 Aniversario_14

Cohiba 50 Aniversario Humidor

Cohiba staat bekend als het favoriete sigarenmerk van de revolutionair, politicus en later president van Cuba, Fidel Castro. Om het 50-jarig bestaan te vieren lanceert Cohiba een limited edition humidor. Niet zomaar een humidor maar een collector’s item gemaakt van bijzondere houtsoorten waaronder ebbenhout en voorzien van decoraties in 24-karaats goud. De humidors zijn voor de gelegenheid vervaardigd in atelier Elie Bleu te Parijs en zijn gevuld met 50 unieke Cohiba-sigaren, zogenaamde long fillers waar vijf verschillende soorten tabaksbladeren voor nodig zijn. Het bevat ook een kleinere reishumidor voor vijf sigaren, een handgemaakte leren etui en een asbak voorzien van dezelfde decoraties als de humidor. Verder is het mogelijk om de temperatuur op afstand te reguleren met de smartphone of tablet via een app die is verbonden aan een sensor.

Cohiba 50 Aniversario_04

De Cohiba 50 Aniversario humidor is 47 cm breed, 65,5 cm hoog en 31 cm diep. Wereldwijd worden 50 Cohiba-humidors verkocht waaronder 3 in de Benelux. Elke humidor is genummerd en de eigenaar kan zijn naam erin laten graveren. Prijs: 200.000 euro. Meer informatie via de website van Cubacigar Benelux.

 

Cubacigar Benelux viert verjaardag met bijzondere humidor

Ook Cubacigar – de distributeur van Cubaanse sigaren in de Benelux – viert het 50-jarig bestaan met een limited edition humidor die in Cuba is gemaakt door Humidores de Havana. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van humidors met houtsoorten die meer dan 100 jaar oud zijn. De humidor is met de hand gemaakt en is voorzien van het zeer geavanceerde elektronisch luchtbevochtigingssysteem van Adorini Heaven. Het is gevuld met 50 Juan Lopez – Don Juan sigaren, een regionale editie speciaal vervaardigd voor de Benelux. De sigaren zijn dan ook voorzien van een feestelijke ’50 aniversario’- bandje. De limited edition humidor van Cubacigar is 25 cm breed, 45 cm hoog en 20 cm diep. Wereldwijd worden vanaf juli 50 humidors verkocht waaronder in de Benelux bij alle La Casa del Habano winkels en enkele Habanos specialist zaken. Prijs: 2.000 euro.

Cubacigar Benelux viert verjaardag met bijzondere humidor

Cubacigar Benelux viert verjaardag met bijzondere humidor

Lees ookDeze Krankzinnige Humidor van 1 Miljoen Heeft een Ingebouwde Tourbillon

Over Habanos S.A.

Habanos S.A. is de wereldwijde marktleider van premium sigaren en verkoopt de Habanos op Cuba en in de rest van de wereld. Hiervoor maakt Habanos S.A. gebruik van een exclusief distributienetwerk en het bedrijf is in 150 landen wereldwijd vertegenwoordigd. Habanos S.A. distribueert een breed scala aan producten onder 27 verschillende merknamen, waaronder Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta, Partagás, Hoyo de Monterrey, H. Upmann, Punch, San Cristóbal de la Habana, Trinidad en Bolívar. Kijk voor meer informatie op www.habanos.com

Over Cubacigar Benelux S.A.

Cubacigar Benelux S.A., gevestigd in het Vlaamse Overijse, is exclusief importeur en distributeur van alle Cubaanse sigarenmerken in de Benelux. Het gehele assortiment omvat meer dan 150 verschillende referenties. De distributie vindt plaats via de tabaksspeciaalzaken. Naast de ‘reguliere’ markt, levert Cubacigar Benelux S.A. ook aan verkoopkanalen voor internationale reizigers.

Cohiba 50 Aniversario_13 Cohiba 50 Aniversario_15 Cohiba 50 Aniversario_20 Cohiba 50 Aniversario_04 Cohiba 50 Aniversario_21 Cohiba 50 Aniversario_22