De Minimal Baroque is een iconisch model dat alweer vijf jaar geleden zijn debuut maakte op de Prada catwalk. De sierlijke, ronde vormen zijn ook dit jaar weer terug te vinden in de geüpdatete collectie Minimal Baroque zonnebrillen van Prada Eyewear.

Ontstaan door deels traditie en anderzijds innovatie, blijft Prada doorgroeien door continue het contrast op te zoeken; banaal verandert in bijzonder, basic wordt gedurfd en prachtig overdreven wordt essentieel. Minimal Baroque trekt deze principes door naar de eyewear collectie.

De in 2011 gelanceerde modellen, wisten al vrij snel een iconische status te behalen. De sierlijke, ronde vormen van de Minimal Baroque zijn uniek en herkenbaar. De nieuwe collectie viert de mix tussen het creatieve experimenteren en het nauwkeurige vakmanschap waar het merk voor staat en tegelijkertijd laat het de groei van Prada’s unieke visie zien.

Minimal Baroque geeft nieuw leven aan de bloemen en gebladerde motieven die volop groeide in de Baroque periode: een van meest uitgesproken periodes in de kunstgeschiedenis. De gestileerde planten, waaronder bereklauwbladeren, lauriertakken en varenbladen, werden omgetoverd tot slingerkransen in bloei en vertalen zich nu naar een uitbundige lijn van elegante zonnebrillen.

Bij ieder Minimal Baroque-model zijn de ornamenten en ingewikkelde motieven uit het verleden verfijnd en gevormd tot een gestroomlijnde stijl. Geheel geïntegreerd met het montuur van de zonnebrillen, floreert de Minimal Baroque als decoratief en functioneel, dimensionaal en krachtig, stijlvol en realistisch.

Ga naar www.prada.com voor meer informatie.

Lees ook: Rihanna Ontwerpt een Sci-Fi Geïnspireerde Brillenlijn Voor Dior