De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal Grand Hotel Karel V te Utrecht.

Na de afronding van diverse renovaties onthulde Grand Hotel Karel V een apart label voor zijn restaurants en events: Karel 5. Het imponerende, maar toegankelijke vijfsterrenhotel in het hartje Utrecht legt hiermee de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden en is hiermee een nieuwe hotspot binnen de stad. In alle dertien zalen van het complex kan men activiteiten boeken die worden verzorgd vanuit de bistro of het restaurant. Hiermee legt Karel 5 de verbinding tussen alle mogelijke culinaire activiteiten uit twee keukens en alles wat een topevenementenlocatie kan bieden: Gastro, Bistro en Events.

Een nieuwe fashionable outfit
De nieuwe huisstijl van het restaurant en de bistro kent een strak design en een sterk logo met 70 herkenbare iconen. Men bleef bij het kiezen van de naam dicht bij zichzelf en veranderde slechts één letter. Hiermee wijken ze niet af van de historie, maar uitten ze zich moderner en slaan ze de brug naar de moderne faciliteiten en gastronomische mogelijkheden. Toon Naber, hoteldirecteur: “Zie het als een historisch erfgoed in een nieuwe fashionable outfit. Verantwoorde renovaties en een makeover van onze merkuitstraling”.

‘’Wij omschrijven het zelf het liefst als vertrouwde klasse met een vernieuwde sfeer. Gasten die ons kennen zien ons als benaderbaar en gastvrij. Anderzijds weten we dat zo’n statig pand in de stad ook een zekere drempel heeft. Daarom hebben we besloten de beide restaurants en alle mogelijkheden voor evenementen en groepsboekingen apart te positioneren.’’

Restyling restaurant, bistro & zalen
Het nieuwe Karel 5 heeft afgelopen zomer een flink aantal ruimtes binnen en buiten aangepast, verwisseld, verfrist en verfraaid. Meetingrooms zijn gerestyled en multifunctioneel gemaakt voor zowel zakelijke als feestelijke gelegenheden. De bistro kreeg een ruime uitbreiding door de naastliggende zaal erbij te betrekken. De Bar Lounge verhuisde van de kelder naar boven. Ook het restaurant is vernieuwd en kreeg een terras in de Manschappentuin bij de fontein.

Toon Naber (directeur) licht toe: ‘’Restaurant Karel 5 staat voor “Elegant Dining”, begeleid door een jong professioneel team met Chef de Cuisine Vito Reekers en ervaren Maître-Sommelier Johan Kragtwijk. Bistro Karel 5 is met de lunch-, diner- en borrelkaart meer “Casual Classic”.

Karel 5 kreeg een renovatie van de hardware, vindbaarheid en look & feel, maar niet van de software. ‘’Hiermee bedoelen we de mensen die wat ons betreft het verschil maken; zowel in gastvrijheid en kennis als in culinaire performance’’, aldus Naber.

Al met al concludeert Pure Luxe dat de grandiose metamorfose van Karel V / Karel 5 zeer geslaagd is. Het restaurant presteert op absoluut topniveau waarbij wij vinden dat een Michelinster zeker in het vizier ligt van dit zeer nette etablissement. We zouden dan ook zeker iedereen binnen, maar vooral buiten Utrecht willen aanraden om eens Utrecht te ervaren vanuit het vernieuwde Grand Hotel Karel V. Dit geld zeker voor de Amsterdamse lezer die graag weer eens buiten de ring een luxe ervaring op hoog niveau wilt beleven. Komt dat zien..!

Verdere informatie over Karel 5
Karel 5 GASTRO · BISTRO · EVENTS is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V. Het draait hierbij om vertrouwde klasse met vernieuwd elan in een karakteristiek pand met monumentale historie. Karel 5 is hét trefpunt voor business, foodies en friends met een verrassend prijs-kwaliteitsniveau en geeft invulling aan alle soorten evenementen met inspirerende oplossingen. Lunch en diner is mogelijk tot 135 personen, uit de bistro of gastronomische keuken. Met 13 zalen is Karel 5 de ideale evenementenlocatie voor zowel privé als zakelijke evenementen.

www.karel5.nl

Lees ook: Pureview: Vernieuwde Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu van Hotel Okura te Amsterdam