Peter en Marieke Lute, bekend van De Kruidfabriek, Explore en LUTE® restaurant, openen in september 2017 een nieuw restaurant in Amsterdam: The ARC. Het complete gastronomische concept is onderdeel van het nieuwe vijf-sterren Pestana Hotel aan de Amsteldijk, gevestigd in het voormalige stadsarchief. 

“Toen wij voor het eerst een kijkje namen in het pand overkwam ons hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden op de plek waar we ons eerste restaurant in Ouderkerk aan de Amstel realiseerden. De energie, het pand, de historische waarde, de natuur en de magie. Alles klopte.“ – Peter en Marieke Lute

Lute tekent voor een totale invulling van eten, drinken en gastvrijheid in het nieuwe hotel. The ARC. geeft Peter Lute de kans om met een top team zijn verfijnde maar gewaagde visie midden in de bruisende metropool van Amsterdam te introduceren aan lokale en internationale gasten.

Het nieuwe concept van Lute wordt gerealiseerd in een gloednieuw hotel, maar het pand kent een rijke historie. Het imposante neorenaissance stijl pand is ontworpen door Roelof Kuipers, en is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. In 2014 nam het Portugese hotelconcern Pestana het voormalig raadshuis en gemeentearchief over en renoveerde het compleet. The ARC. heeft de beschikking over een eigen tuin met een monumentale boom, waaronder het hele jaar gezeten kan worden. Vanaf september voegen de Lutes een nieuwe pagina toe aan de geschiedenis van het gebouw.

Lees ookDit zijn de 5 Steden met de Meeste Michelinsterren ter Wereld

De inrichting van het nieuwe concept wordt verzorgd door Studio Linse, die onder andere verantwoordelijk zijn voor brasserie Occo, Rijks Restaurant, de Plantage en Engels.

Iets minder dan een jaar geleden sloeg chef Peter Lute met De Kruidfabriek een gewaagde nieuwe weg in, op dezelfde plek waar 14 jaar lang LUTE restaurant een doorslaand succes was. De blijvende drang en energie waarom Lute en partner Marieke toen een nieuwe weg in wilden slaan, vertaalt zich nu naar de volgende stap: een restaurant in de hoofdstad.

Blijf op de hoogte via arc.amsterdam.