De twee exclusieve chocoladewinkels van Coco & Sebas zijn nog maar een paar maanden open, maar liefhebbers uit het hele land weten de zaken al te vinden. Dit najaar mag ook New York kennismaken met de eetbare juweeltjes van Coco & Sebas. De chocolade van deze patissiers is dan ook geen doorsnee lekkernij, maar een lust voor het oog én de mond. We spraken met Monique van Aaken, algemeen manager bij Coco & Sebas, over de bijzondere formule van deze luxe chocolaterie.

Hoe is Coco & Sebas ontstaan?

“De drijvende kracht achter Coco & Sebas is Bas de Vet. Nadat hij zijn vorige bedrijf had verkocht, wilde hij verder in premium chocolade. Bas wilde een brand opzetten dat door kwaliteit en ambacht het verschil maakt in de chocoladewereld. Zo werd Coco & Sebas geboren: een high end winkelketen die chocolade maakt, behandelt én verkoopt als ware juweeltjes. Op 1 april 2017 zijn we geopend op de Kleine Berg in Eindhoven en een week later in Best. Daarnaast hebben we een aantal shop-in-shops bij een grote, landelijke winkelketen.”

Voor welke verwennerijen kan men bij jullie terecht?

“Ons team van vijf patissiers maakt dagelijks ambachtelijke chocoladeproducten met exclusieve smaken. Onze juweeltjes zijn de bonbons, wij noemen ze coco’s. Die zijn er in twaalf verschillende smaken, variërend van (natuurlijk) melk, puur en wit tot honing-saffraan, karamel-zeezout en champagne. De patissiers experimenteren regelmatig met nieuwe smaken, structuren en combinaties.

Naast de coco’s zijn er verschillende soorten pindarotsjes. Ook daar zoeken we naar bijzondere smaken. Heb je bijvoorbeeld weleens een pindarotsje geproefd met pure chocolade en zeezout? Onze dragees, versgebrande hazelnoten met een dikke laag chocolade, zijn ook verkrijgbaar in verschillende smaken, bijvoorbeeld honing, koffie of kaneel. Bij Coco & Sebas kun je bovendien terecht voor ambachtelijk gedraaid ijs in diverse chocoladesmaken. En wie zijn buik even vol heeft van chocolade, kan genieten van red velvet-, meloen- of passievruchtijs met mango en banaan.”

Wat maakt de chocolade van Coco & Sebas speciaal?

“We werken altijd met verse producten en ingrediënten, dus als we een honing-saffraan coco maken, proef je echt verse honing. Ook de noten in onze chocolade, branden we zelf. De cacaobonen die we gebruiken, zijn voornamelijk afkomstig uit Mexico en Java, Indonesië, waar de boeren bewust fruitbomen naast de cacaobomen plaatsen. Doordat de cacaobonen het aroma van de vruchten overnemen, krijgt onze chocolade een unieke smaak.

Omdat de coco’s met zoveel aandacht en liefde worden gemaakt, krijgen ze een royale behandeling. De coco’s liggen mooi uitgelicht in vitrines en de doosjes waarin klanten de chocolade meekrijgen, zien eruit als cadeautjes. Ook aan de inrichting van de winkels hebben we veel aandacht besteed: je krijgt het gevoel dat je een juwelierszaak binnenstapt. Zo wordt een bezoekje aan Coco & Sebas een ware beleving. Toch blijven we betaalbaar: we willen graag dat iedereen van onze chocolade kan genieten.”

Waar wordt de chocolade gemaakt?

“De winkels beschikken over een grote keuken waar we vanaf de opening alle producten vers bereidden, maar door de grote vraag naar onze chocolade werd die ruimte al snel te klein. Daarom hebben we sinds kort een eigen productieruimte, ons chocolade experience center, van 600m² in Oirschot. Van daaruit bedienen we onze winkels en retailers.”

Maken jullie ook chocolade op aanvraag?

“Jazeker! Bij bijzondere gebeurtenissen als een huwelijk of geboorte, kunnen wij op maat gemaakte chocolade verzorgen. We leveren ook maatwerk aan diverse bedrijven. We denken graag mee om bijvoorbeeld een persoonlijke coco te maken, bijna alles is mogelijk.

Omdat we 3D-printers hebben, kunnen we chocolade in vrijwel elke vorm maken.”

Wat zijn de toekomstplannen van Coco & Sebas?

“Op dit moment zijn we druk bezig met de opening van onze twee winkels in New York, komend najaar. We openen een zaak in de hippe wijk Nolita en in Greenwich, een chique voorstad van New York. Onze chef patissier Remy Rombouts gaat de winkels daar opstarten en lokaal personeel trainen. We gaan geen chocolade importeren vanuit Nederland, ook in New York zullen we alles lokaal en vers produceren.

Daarnaast openen we in eigen land steeds meer winkels om van Coco & Sebas een begrip maken. We gaan onze verkooppunten nog verder uitbreiden, door samen te werken met winkelketens. Uiteraard moeten die wel aansluiten bij de beleving van Coco & Sebas: luxe, ambachtelijke chocolade van exclusieve kwaliteit. En dat proef je!”

www.cocosebas.nl

Interview: Ronne Theunis

Lees hier meer artikelen uit Pure Luxe Magazine 2