Aston Martin is hard aan de weg aan het timmeren. Niet zo zeer om hun merk naar een hoger niveau te tillen – het respect is er in overvloed. Des te meer om ons te verrassen met het ene na het andere nieuwe model. We zagen eerder al de Zagato creaties voorbij komen, maar nu is het aan de beurt aan misschien wel de langst rijdende Aston Martin aller tijden. We hebben het over de Aston Martin Vantage. Een auto die voor het eerst op de Detroit Motor Show aan het publiek werd getoond. De huidige Vantage mag eindelijk met pensioen, want deze gifgroene creatie is z’n opvolger.

Aston Martin Vantage

Wanneer we dit model bekijken wordt direct duidelijk dat er wat James Bond genen in zitten. De nieuwe Vantage vertoont een grote hoeveelheid overeenkomsten met de DB10 uit de film Spectre. Niet dat dat erg is natuurlijk, wat ons betreft is het een van de mooiere Aston Martin modellen heden ten dagen. Een groot pluspunt voor de langere Aston Martin liefhebbers onder ons: deze nieuwe Vantage groeit maar liefst 8 centimeter in de lengte en 7 in de breedte.

nieuwe aston martin vantage Pure Luxe

Hij is wat dat betreft dus een stuk ruimer dan z’n voorganger. Echter, het blijft een (te) kleine auto gekeken naar het technisch platform waar deze op gebouwd wordt. De Vantage ontleent z’n platform van de DB11, welke maar liefst 28(!) langer is. Dat is een best verschil. De Vantage zal in het begin verkrijgbaar zijn met een V8 bi-turbo motor. Deze is goed voor 510 paarden en 685Nm koppel. Naar het schijnt is dit exact dezelfde specificatie als waar de Mercedes AMG-GT mee begon. Echter, wanneer Aston Martin zich aan haar tradities houdt, verwachten we naar verloop van tijd ook nog wel een V12 in deze schoonheid.

nieuwe aston martin vantage Pure Luxe

Volgens Aston Martin zal deze Vantage in 3,7 seconden van 0 tot 100 razen. Tevens heeft ‘ie een topsnelheid hebben die rond de 312km/u ligt. Een allerminst slecht begin voor deze auto. Daarnaast heeft de auto een gewicht van 1530kg en zal het de eerste Aston Martin zijn met E-diff. Dit differentieel kan binnen een oogwenk overschakelen tussen de aandrijving voor ieder wiel.

nieuwe aston martin vantage Pure Luxe

Naar verwachting zal deze nieuwe Aston Martin Vantage in het tweede kwartaal in de showroom staan. Volgens bronnen gaat de auto bij onze Oosterburen zo’n €154.000 kosten, wat hier in Nederland neerkomt op een kleine €200.000. We zijn erg benieuwd naar deze prachtige creatie.