Het Chinese nieuwjaar wordt altijd op zeer extravagante wijze gevierd. Als de rest van de wereld al lang en breed in 2018 bivakkeert, dan vieren de mensen in Azië het nieuwe jaar op grootse wijze. Als de verschillende bronnen juist zijn, dan zal het Chinese nieuwjaar dit jaar op 16 februari plaatsvinden. Een moment waar iedereen aan die kant van de wereld met veel plezier en respect naar uitkijkt. Naar het schijnt is dit de grootste feestdag binnen de traditionele Chinese kalender. Het is dus niet heel verwonderlijk dat Johnnie Walker samen met Diageo Global Travel een speciale, gelimiteerde editie van hun befaamde Blue Label hebben ontwikkeld. 

Johnnie Walker Blue Label

Wat opvalt aan de speciale Blue Label is het feit dat natuurlijk niet alleen de whisky van wereldse kwaliteit is, maar ook de fles is een waar kunstwerk. Het komende jaar zal ’t jaar van de hond zijn volgens de Chinese kalender. Er prijkt dus op prominente wijze een hond op de fles – naast een grote hoeveelheid spectaculaire andere kunst.

johnnie walker blue label year of the dog fles Pure Luxe

De schilderingen zijn ontwikkeld door de Taiwanese artiest Page Tsou. Op de fles is een schouwspel afgebeeld van een wandelende man die gevolgd wordt door z’n trouwe viervoeter terwijl hij langs het vuurwerk, de lampionnen en dansende draken loopt. Een verhaal dat perfect past bij het beeld dat dit nieuwe Chinese jaar tot stand zal brengen. Officieel wordt het dan ook de Johnnie Walker Blue Label Year of the Dog fles genoemd. Een hele mond vol, maar dat mag ook wel bij zo’n kunstwerk.

johnnie walker blue label year of the dog fles Pure Luxe

Aangevoerd door Jim Beveridge, heeft een team van 12 whiskymakers de whisky vervaardigd die in deze fles zit. De flessen zijn verkrijgbaar in liter-formaat en zullen allen een prijs hebben van ongeveer €200. Een prima aftrap voor het nieuwe jaar in Azië. Daarnaast is de fles natuurlijk ook gewoon een excuus voor de verzamelaar om een prachtexemplaar aan z’n collectie toe te voegen.

Bron: Luxurylaunches