Een van ’s werelds meest befaamde Champagnehuizen heeft weer van zich laten horen. Ter ere van Madame de Pompadour. Nu horen we je denken ‘wie is Madame de Pompadour?’ Welnu, om daar antwoord op te kunnen geven moeten we een aantal jaren terug in de tijd en ons verplaatsen naar Frankrijk. Het was namelijk deze Madama de Pompadour die het bekende champagnehuis introduceerde bij Koning Lodewijk XV. Ze was een van de grootste vertrouwelingen van de koning destijds. In haar rol als adviseur wist ze het volledige koninklijk huis te overtuigen van Moët als dé champagne.

Moët & Chandon 2018 Rosé Capsule Collectie

De geschiedenis van Moët & Chandon heeft een hechte band met Madame de Pompadour. Ze was een van de eerste kenners én vaste klant van het champagne huis in de 18e eeuw. De dame had een – zoals Moët het omschrijft – onvervalste status als ‘it-girl’ van die tijd. Naar het schijnt (the legend tells..) heeft ze zelfs ooit gezegd dat champagne de enige wijn-soort is waar vrouwen mooi van blijven na het drinken. Een uitspraak die natuurlijk perfect past in het profiel van een it-girl.

Moët heeft de 2018 Capsule Collectie in het leven geroepen om Madame de Pompadour te prijzen vanwege haar leven als boegbeeld voor ’s werelds eerste ‘it-girl’. Haar roem kwam tot stand als een pionier op ’t gebied van interieurontwerp, stijl en literatuur. Tevens heeft de beste vrouw een sleutelrol gespeeld bij het creëren van ’t hedendaagse imago van Parijs – als stad van de mode, liefde en vrijheid.

 

Geheel in lijn met de koninklijke sfeer

De flessen die Moët & Chandon op de markt brengt met dit thema zijn geheel in stijl van een koninklijk gemaskerd bal opgemaakt. Het collage-design waarin deze fles is opgemaakt weerspiegelt de diversiteit in culturen destijds in de Franse hoofdstad. Het is een design dat zeer zeker onder vrouwen op veel aandacht kan rekenen. Niet alleen door de kleurkeuze en het design van de fles, maar ook vanwege het verhaal achter deze creatie.

Moët & Chandon champagne rosé wijn Pure Luxe

Er zullen twee versies van deze gelimiteerde fles uitgebracht worden. Een fles van 0,75l en een mini-Moët van 0,20l. De flessen zullen verkocht worden bij De Bijenkorf en de betere zaken, voor prijzen van respectievelijk €59,95 en €17,95. Het is de perfecte fles champagne voor Valentijnsdag, of gewoon om je geliefde een stijlvol cadeautje te geven.