In Genève is op dit moment de jaarlijkse autoshow in volle glorie aan de gang. Men kan daar genieten van alle pareltjes die automerken van over de hele wereld voor ons in petto hebben. Zo staan er modellen die dichtbij het productie-niveau komen, maar ook modellen die een blik in de automotive toekomst bieden. Er is genoeg moois te zien. Daarom hebben we een top-1o van mooiste concepten opgesteld en er staan een aantal pareltjes tussen – al zeggen we ’t zelf.

10. Zenvo TSR-S

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

De nieuwe Zenvo TSR-S is een op racewagens geïnspireerde supercar. De auto is straat-legaal en zal slechts vijf maal geproduceerd worden. Het maakt de auto zeer exclusief en gewild bij verzamelaars en financieel goed-boterende individuen. De auto wordt aangedreven door een twin-turbo V8 die door het merk zelf gecreëerd is. Met dit extreme design wordt min of meer een blikje in de toekomst van supercar-keuken geboden. Wat opvalt is ’t feit dat deze auto, zoals bijvoorbeeld ook Pagani, enorm veel kenmerken met zich meebrengt die gerelateerd zijn aan autoracerij.

9. Pal-V Liberty

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

We zijn niet heel erg fan van deze manier van design. Toch heeft het concept alles weg van futuristische transportmiddelen. Het feit dat je met de Pal-V zowel kunt rijden als vliegen maakt veel goed. Deze eigenschap zorgt er namelijk voor dat je op vrij eenvoudige wijze van A naar B kunt. Sterker nog, deze Pal-V is zodanig ontworpen dat het volkomen legaal is om de weg op te gaan met deze vliegende auto. Alle afmetingen voldoen aan de eisen van een straat-legale auto en blijkbaar is ’t geen probleem dat er wieken en dergelijke aan dit concept vastzitten.

8. Hyundai Le Fil Rouge

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Nu komen we bij het eerste voorbeeld wat onderstreept dat fabrikanten eens wat vaker de designs van concept-cars moeten behouden. Deze Hyundai is wat ons betreft namelijk veruit de mooiste Hyundai die het merk ooit heeft weten te presenteren. Niet dat andere modellen per definitie lelijk zijn, maar wat ons betreft is deze schitterend. Volgens het merk geeft dit concept aan hoe de toekomst van de autoproducent eruit gaat zien.

7. Concept BMW M8 Gran Coupé

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Tja, we kunnen niet anders dan aangeven dat het een prachtig stukje kunst is wat BMW ons voorgeschoteld heeft. De auto is gemaakt als de ultieme vormgeving van snelheid, performance en design. Daar heeft BMW ook nadrukkelijk op gemikt, aangezien het merk dit bij de presentatie bleef benadrukken. Er werd tevens aangegeven dat er wat betreft technische cijfers nog niet veel te melden was, aangezien het nog een show-model betrof.

6. Volkswagen I.D.VIZZION

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Volkswagen heeft een volledig gamma aan ‘I.D’ modellen voor ons klaarstaan. de Volkswagen I.D.VIZZION is daar de laatste variant van. Het betreft een premium luxe sedan die de volledige I.D.-familie moet completeren. Volgens de laatste berichten is het de bedoeling dat Volkswagen deze modellen in gebruik gaat nemen in 2020. In welke volgorde deze auto’s precies geproduceerd zullen worden, dat is nog de vraag.

5. Aston Martin Lagonda Vision Concept

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Deze concept-car is de geëvolueerde vorm van de Aston Martin Lagonda zoals die al vaker aan het publiek is getoond. De auto wordt gekenmerkt door aparte vormen en vloeiende lijnen. Waar de vorige modellen nogal hoekig waren, is deze voornamelijk gevormd uit zeer vloeiende lijnen. Een zeer elegant voorkomen – weliswaar zeer futuristisch maar toch. We zijn benieuwd hoe het daadwerkelijke model eruit zal zien.

4. Renault EZ-GO

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Waar het merendeel van de auto’s nog steeds een bestuurder vereisen, daar heeft de Renault EZ-GO geen chauffeur nodig. Het vervoermiddel kan tot maximaal zes passagiers vervoeren en rijdt vanzelf. Een duidelijk voorbeeld van hoe transport er in de toekomst uit gaat zien.

3. Pininfarina HK-GT

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Deze concept-car van Pininfarina is gecreëerd is samenwerking met de Hybrid Kinetic Group. Deze uit Hong Kong afkomstige firma heeft meegewerkt aan het realiseren van de moderne interpretatie van de Gran Turismo. De auto ademt werkelijk aan alle kanten het Hybride aspect vanwege het feit dat er praktisch bij iedere opening een lichtbron is aangesloten. Ook bij dit design zien we weer zeer vloeiende lijnen in een sportief jasje.

2. Pop.up NEXT

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Nee, het gaat hier niet om een of ander hippe conceptstore. De Pop.up NEXT is een product voortgekomen uit de samenwerking tussen Audi, Italdesign en Airbus. Het betreft een combinatie van een drone en een auto-onderstel. Enkel een onderstel? Ja. Het is namelijk zo dat je de passagierscabine op zowel de vier wielen kunt plaatsen als aan de drone kunt hangen. Een multifunctionele manier van mensen vervoeren en eentje waar wij persoonlijk veel potentie in zien – is het daarom dat Audi zich erin mengt?

1. Icona Nucleus

geneve autoshow auto's show concept-car Pure Luxe

Men omschrijft dit project als de ‘ultimate self-driving livingroom’. Niet vreemd, het betreft namelijk echt een ‘ruimte’ waarin men plaatsneemt die je van A naar B brengt. Dit concept wordt dus ook gekenmerkt door het ontbreken van een chauffeur. Zoals te zien wordt er wel gebruik gemaakt van allerhande telemetrie aan boord, maar de daadwerkelijke handelingen worden automatisch verricht.

Bron: Designboom