BMW is weer lekker bezig dit voorjaar. Zo lieten we je afgelopen week al foto’s zien van de Concept BMW M8 Gran Coupé. Nu hebben we een aantal kiekjes van de kleinere variant. De BMW M2 ‘Black Shadow’. Hij mag dan een iets minder imposant voorkomen hebben als de BMW M8, maar dat maakt deze bolide niet minder aantrekkelijk. Natuurlijk, er is een hoop anders aan beide auto’s, maar toch zijn ze zeer aantrekkelijk op hun eigen manier.

BMW M2 Edition Black Shadow

Toen BMW hun modellen-gamma door elkaar gooide, moest ook de BMW M1 eraan geloven. Althans, wel wat betreft de gepeperde coupé van BMW’s instapmodel. De M1, kreeg een eigen klassering en gaat nu dus door het leven als M2. Hetzelfde verhaal zien we terug bij de 3-serie coupé, welke nu als 4-serie door het leven gaat. Idem voor de M-versie van dat model. Het is een slimme zet geweest van BMW, zo lijkt het alsof ze een veel groter modellen-gamma hebben, terwijl er enkel een naamswijziging heeft plaatsgevonden.

bmw m2 edition black shadow auto Pure Luxe

De auto is, zoals z’n naam al doet vermoeden, te herkennen aan de volledige zwarte look. Zo wordt het model uitgevoerd in een Sapphire Black kleurstelling, met 19-inch Y-spaak velgen – eveneens in een zwart/grijze kleur. Onder de kap vinden we een 3.0-liter 6-cilinder mét turbo. Deze is goed voor maar liefst 365 paarden onder de kap. Standaard zal de kleine driftkikker uitgevoerd worden met een 6-traps handbak. Voor de luie chauffeur is er ook de mogelijkheid om een 7-traps automaat met dubbele koppeling te kiezen.

bmw m2 edition black shadow auto Pure Luxe

Naar verluid zal de auto vanaf april te koop zijn voor de consument. In 2017 heeft het Beierse automerk meer dan 12.000 stuks van de M2 verkocht, wat aangeeft hoe gewild het kleine racemonstertje is. Of deze speciale editie duurder zal worden dan de ‘standaard’-prijs voor een M2 (€89.145), dat is nog even afwachten.

bmw m2 edition black shadow auto Pure Luxe bmw m2 edition black shadow auto Pure Luxe bmw m2 edition black shadow auto Pure Luxe bmw m2 edition black shadow auto Pure Luxe bmw m2 edition black shadow auto Pure Luxe