Forbes begon zo’n zeven jaar geleden met het bijhouden van een lijst waarin Hip-Hop’s rijkste artiesten werden gerangschikt. Een lijst die vrijwel ieder jaar dezelfde samenstelling kent, tot dit jaar. De man achter ‘Ciroc’ vodka is namelijk zijn ereplek kwijt aan Jay-Z. Laatstgenoemde heeft voor het eerst sinds het bestaan van de lijst namelijk het stokje overgenomen en doet dit met een gezonde overtuiging. 

Jay-Z kent een zeer goed boekjaar

De wederhelft van ‘vrouw der vrouwen’ Beyoncé Knowles heeft namelijk aardig weten te ‘cashen’. Naast zijn muzikale activiteiten heeft Jay-Z een aantal zeer waardevolle investeringen in z’n bezit. Zo heeft hij niet alleen het succesvolle ROC Nation platenlabel opgericht, nee hij is ook bekend met het investeren in drankmerken. Waar hoorden we dat afgelopen week nog? Hoe dan ook, Jay-Z ziet z’n vermogen alleen maar toenemen.

Jay-Z artiest hip-hop forbes rijkste vermogen Pure Luxe

Waar z’n laatste notitie zo’n $810.000.000 liet zien, is het vermogen bij deze lijst toegenomen met nog eens 90 miljoen dollar. De beste man zit nu op een schatting van $900.000.000. Een bedrag waar de meest van ons alleen maar van durven te dromen. Dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met het feit dat z’n vrouw waarschijnlijk net z’n getallen binnenbrengt in het huishouden.

Op nummer 2 vinden we nu dus P. Diddy terug, op 3 de beatsmagiër Dr. Dre en daarachter wordt de top-5 gecompleteerd door Drake en Eminem. Het blijkt dus maar dat de mannen niet enkel goed kunnen rijmen op een catchy deuntje, maar ook nog eens keiharde zaken weten te doen. We zijn nu al benieuwd hoe de lijst er volgend jaar uit zal zijn, want: rijk of niet, vies van een beetje competitie zijn ze niet. Als je de volgende keer een glaasje Ciroc of Armand de Brignac drinkt, denk dat aan deze heren. Zij glimlachen bij iedere slok die je neemt.

Bron: HotNewHipHop