Voor het feit dat Nederland zo’n klein landje is maken we wel een groot deel uit van grootste superjachten ter wereld. Zo worden er schepen van meer dan 100 meter lang ontwikkeld in ons kleine kikkerlandje, absoluut iets om trots op te zijn. Wij nemen u mee langs de 5 grootste en vaak ook duurste superyachts gemaakt op Nederlandse bodem. 

foto: ArabianBusiness.com

foto: ArabianBusiness.com

6) Nirvana – 88,5m

Dit 88 en een halve meter lange schip is gebouwd in 2012 en heeft een snelheid van 19,5 knopen. Voor slechts 230 miljoen krijgt u een beeldig schip met 3d cinema, zwembad en een helikopterdek voor de eventuele vluchten vanaf de boot. Dit jacht is net zoals de meeste mooie bootjes uit deze lijst gebouwd bij Oceanco in Alblasserdam.

foto: azure-na.com

foto: azure-na.com

5) Equanimity Yacht – 91,5m

De Equanimity van Oceanco in Alblasserdam is een 91,5 meter lang schip met een topsnelheid van 19,5 knopen. Dit jacht werd in 2013 gebouwd maar is inmiddels al overtroffen door Oceanco met een schip wat de nummer 1 van deze lijst heeft bemachtigd. De Equanimity heeft ruimte voor een totaal van 26 gasten en bevat een spa, gym, massage ruimte, sauna, stoomcabine, beach club en zwembad.

eliteyacht.com

foto: eliteyacht.com

4) Indian Impress Yacht – 95m

Dit 95 meter lange schip genaamd ‘Indian Impress Yacht’ is gecreëerd in het jaar 2000 en is daarmee het oudste superjacht uit deze lijst.  Gelukkig is het interieur in 2015 nog opnieuw ingericht door Mark Berryman waardoor het schip weer een aantal jaren mee kan. U raad het al, ook dit schip is ontwikkeld bij Oceanco. De boot heeft ruimte tot 32 gasten en vaart op een snelheid van 14 knopen.

foto: acronautic.com

foto: acronautic.com

3) Madame Gu – 99m

De Madame Gu is met haar 99 meter lange tijd het langste schip geweest wat werd gebouwd in Nederland maar is sinds kort verslagen door de nieuwe nummer 1. Dit snelle jacht kan snelheden van 22 knopen halen en is bovendien ook door Nederlanders ontworpen, namelijk door De Voogt Naval Architects.

foto: yachtcharterfleet.com

foto: yachtcharterfleet.com

2) Symphony – 101,5m

Dit bizar grote ship van Feadship is met haar 101,5 meter de tweede op deze lijst. Het jacht kost een geschatte 165 miljoen euro en heeft ruimte voor 20 gasten verdeeld over 8 cabines. Daarbovenop kunnen er nog 27 bemanningsleden aan boot verblijven om de gasten de tijd van hun leven te bezorgen.

foto: Super Yacht Times

foto: Super Yacht Times

1 ) Y712 – 106m

Dit overweldigende project wordt momenteel afgerond in Alblasserdam door Oceanco en heeft momenteel nog geen ‘echte’ naam omdat het schip nog niet is afgeleverd. Dit imposante jacht werd ontworpen door Nuvolari & Lenard en werd begeleid door Dykstra Naval Architects. Het schip kost €212 miljoen en wordt geleverd aan een anonieme opdrachtgever. Met haar 106 meter is dit het grootste superjacht van Nederlandse bodem ooit.

Lees ook: Koninklijke Saudische Superjacht van €350 miljoen Aangemeerd in Vlissingen