Eerder al wisten we jullie te vertellen dat de potentie voor de Blockchain-technologie ongekend hoog is. Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in en met ons nog een aantal andere fanatiekelingen. Nu is er nieuws omtrent de Bitcoin-koers (die overigens weer langzaam omhoog kruipt). Uiteraard is een hoop gebaseerd op speculaties, maar deze meneer weet de boel toch aardig dicht te timmeren en z’n woorden kracht bij te zetten. Tom Lee, Crypto-analist en hoofd research bij Fundstrat Global Advisor, weet ons te voorspellen dat Bitcoin tegen de zomer weer de grens van $20.000 aan gaat tikken.

Onderzoek is een pré

We hebben het al vaker gezegd, maar we kunnen ’t niet vaak genoeg herhalen: onderzoek rondom dit onderwerp alvorens uitspraken te doen is een must. Er zijn namelijk te veel nieuws-outlets en personen die maar wat roepen, puur om een rol te kunnen spelen. Een ontwikkeling die de algemene gedachte niet ten goede komt en die eigenlijk meer gestoeld is op angst en onzekerheid dan vaststaande feiten.

Daarom zijn de feiten van de heer Lee een zeer welkome afwisseling. Hij weet ons te vertellen dat de Bitcoin weer op weg is naar een koers waar bijna iedere Crypto-handelaar blij van wordt – wij lachen vriendelijk mee hoor. In december piekte Bitcoin nog met een koers van bijna $20.000. Dat zakte niet snel daarna met grote cijfers en iedereen zat in zak en as. Een redelijke vreemde gewaarwording aangezien het getrainde oog zou zien dat er veel vaker een dergelijke daling heeft plaatsgevonden bij de ‘über-coin’ van weleer.

Crypto Bitcoin stijging daling koers Pure Luxe

Deze data brengt Lee met zich mee

Uiteraard kan er geen statement gemaakt worden zonder dit te onderbouwen, dus daar komt de echte test om de hoek kijken. Wat ons betreft is dit waar hij ons weet te overtuigen. Zo geeft Lee aan dat de Bitcoin-koers al 22 keer is gedaald met meer dan 20%. In ieder geval duurde de weg omhoog 1,7 keer langer dan de weg omlaag. Met andere woorden, we hebben nog iets meer dan 80 dagen te gaan. Niet om de wereld rond te gaan, maar alvorens Bitcoin terug is om z’n oude koers.

Een kanttekening van deze bewering is wel dat het draait om een ‘bullish markt’ gaat. Dat wil zeggen dat we ons dan bevinden in een markt waarin de grote meerderheid enorm positief is. Een situatie die zich op dit moment niet lijkt voor te doen. Echter, we bewegen ons langzaam wel weer richting een Bullish markt vanwege de grote veranderingen die plaatsvinden en de reguleringen die langzaam duren openen.

Crypto Bitcoin stijging daling koers Pure Luxe

Ongeveer 70% van alle dalingen binnen Bitcoin zijn V-vormig. Dat wil zeggen dat de coin een enorme veerkracht heeft. Echter, de daling zoals we die als laatste zagen was wel een van de heftigste daling sinds de munt op de markt kwam. Wanneer de coin ook hier bovenop komt, dan kunnen we stellen dat de Bitcoin een zeer grote veerkracht heeft. Dit zou de coin een zeer centrale rol binnen het nieuwe Crypto-milieu op kunnen leveren.

Enig realisme is wel op z’n plek

Juist ja, we weten dat het nog verre van zover is. De Bitcoin is weliswaar aan een opmars bezig, maar het gaat nog aardig schoorvoetend. Logisch ook, de coin (net als alle anderen) moet uit een diep dal klimmen – dat kost tijd. Het is de bedoeling dat er gaandeweg enige stabiliteit in de koers te vinden is. Daarnaast is het ergens – ongeacht hoeveel argumenten en kennis – koffiedik kijken. Het is namelijk geen markt die te vergelijken is met traditionele markten (waar experts zich ook al vaker in hebben verslikt).

We wachten het dus rustig af, maar toch brengt dit enige rust in de gelederen. Het is namelijk veelal blinde paniek geweest de afgelopen weken. Mensen die schrikken van berichtgeving en vervolgens als een kip zonder kop handelen. Zoals we al aangaven is het belangrijk dat je je verdiept in de materie om voor jezelf een goed beeld te vormen. Doe je dit niet, dan is iedere kleine verandering er een die je uit het veld zal slaan. Iets wat teveel gebeurt de laatste tijd.

Bron: BusinessInsider