De Porsche 911 is een van de meest iconische auto’s die deze wereld ooit gezien heeft. Het model, de prestaties en de verfijning door de jaren heen maken het een van de meest gerespecteerde creaties uit de autoindustrie. Het is dan ook logisch dat diverse modellen van deze auto zo geliefd en bijzonder zijn. Porsche heeft in de loop der jaren heel wat verschillende 911’s gebouwd en deze 911 S/T Outlaw Coupé is daar een perfect voorbeeld van. 

De Porsche 911 S/T Outlaw Coupé kenmerkt een overgansfase

Herkenbaar voor deze specifieke Porsche 911 S/T is het feit dat de auto een fase kenmerkte waarin de FIA regelgeving voor de 911 aanpaste. Daarin werd de auto toegestaan om onder andere de wielkasten verder naar buiten te laten krullen. Zo was het voor Porsche mogelijk om bredere banden onder de auto te passen. Daarnaast werd de auto aangepast op motorisch gebied. Eerst kwam er een blok van 2195cc, later werd dat verhoogd naar 2247cc. Bij die laatste upgrade kwam eveneens een mechanische brandstofinjectie om de hoek kijken.

porsche 911 S/T Outlaw Coupé 1971 Pendine klassiek Pure Luxe

De Porsche 911 S/T stond bekend als race-klare auto. Zo waren de 20 versies die volgens de FIA-regelgeving aangepast werden eveneens uitgerust met dunner staal in het dak, de vloer en de spatborden. Alles om de auto zo snel en licht mogelijk te maken. Een select groepje van deze 20 werd behouden door de Porsche fabriek, deze auto’s kregen eveneens dunner staal in de deuren. Het geheel werd nog een tandje verder doorontwikkeld toen men bij Porsche besloot om de cilinders nog verder uit te boren. Op dat moment ging de cilinderinhoud naar 2381cc.

porsche 911 S/T Outlaw Coupé 1971 Pendine klassiek Pure Luxe

Bij Pendine – waar ook deze spectaculaire Jaguar te koop staat – kun je dit pareltje aanschouwen. We zijn er inmiddels wel achter dat hier ’s werelds mooiste klassiekers te vinden zijn. Dus wat dat betreft absoluut een aanrader om eens te bezoeken. Hoeveel deze speciale Porsche 911 S/T Outlaw Coupé moet kosten wordt niet gecommuniceerd. Ga er maar vanuit dat er een aardig zakcentje meebracht moet worden. Het is wel een auto waar je mee gezien mag worden en beslist een pareltje die we tussen afzetpaaltjes op bijvoorbeeld het Concours d’Elegance zouden mogen verwachten.

porsche 911 S/T Outlaw Coupé 1971 Pendine klassiek Pure Luxe

Bron: Pendine