De kenners voorspellen dat Max een hele grote gaat worden en het is aan hem om die woorden kracht bij te zetten. Dat Redbull vertrouwen in hem heeft wordt duidelijk wanneer we z’n forse loonsverhoging erbij pakken. Niet alleen Max Verstappen verdient goed geld, het gehele veld verdient ook dit seizoen weer een aardige som. We hebben een aantal van deze salarissen op een rijtje gezet – een lucratieve business, dat ‘rondjes rijden’.

Lewis Hamilton – geschat op $30.000.000

De Britse wereldkampioen van vorig seizoen is een absolute grootverdiener binnen de F1. De verschillende media uit binnen- en buitenland zijn het er over eens dat hij vanaf komend seizoen zo’n 30 miljoen dollar zal gaan verdienen. Wanneer hij voor de vijfde maal kampioen wordt, wordt verwacht dat hij nog eens zo’n $10.000.000 extra zal gaan verdienen. Voor we ’t vergeten: dit zijn bedragen zonder bonussen en zonder externe sponsordeals. Lewis zit er dus aardig warmpjes bij.

Fernando Alonso – geschat op $25.000.000 tot $30.000.000

De Spanjaard was jarenlang de absolute ‘veelvraat’ van de sport wanneer ’t aankomt op salaris. Helaas heeft hij door ’t wegvallen van Honda enkele miljoenen in moeten leveren en tikt hij nu nog maar net de 30 miljoen dollar aan. Een hard gelach voor de coureur, maar niet heus. Het salaris namelijk nog altijd bovengemiddeld goed en met zo’n 3o miljoen dollar per jaar moet je toch echt heel erg je best doen om ’t op te maken. Ook hier weer een schatting zonder sponsordeals of ander leuks.

Kimi Raikkonen – geschat op $7.000.000

De Iceman staat bekend om zijn spraakzame karakter. Hij zal zelf nooit iets loslaten over het bedrag dat ‘ie aan het einde van het seizoen bij elkaar heeft gesprokkeld, maar toch weten insiders er een schatting van te maken. Hij zou namelijk zo’n 7 miljoen dollar bij mogen schrijven, wat op kan lopen tot 10 miljoen dollar met bonussen. Niet slecht voor deze ‘veteraan’ in ’t vak.

Daniel Ricciardo – geschat op $6.500.000

Deze goedlachse Aussie heeft een contract dat na komend seizoen afloopt. Het is nog maar de vraag of hij bij gaat tekenen – velen hopen van wel. Wat betreft het geld kon ‘m dit nog wel eens het een en ander opleveren. Vooralsnog zou hij namelijk zo’n 6,5 miljoen dollar gaan verdienen aankomend seizoen. Dit schets enige verbazing bij ons op de redactie, aangezien Ricciardo toch wel een van de betere rijders van het veld is. Nog steeds een smak geld natuurlijk.

Lance Stroll – geschat op $500.000

Juist ja, als je dacht dat het enkel om miljoenen draait wat betreft salarissen, dan heb je ’t mis. De jonge Lance werd door vader Stroll in het zeteltje van Williams gepraat (gefinancierd) en is tot op heden een vaste kracht voor ’t team. Stroll Sr. is een Canadees zakenman en investeerder en heeft gelijktijdig met een zak geld voor Williams een leuke sport voor z’n jonge telg weten te vinden. Aangezien Lance Stroll dus niet echt financieel afhankelijk is, kunnen we ons voorstellen dat hij ‘slechts’ $500.000 ontvangt. Z’n sportieve prestaties – welke nog niet echt verbazingwekkend zijn – zullen daar heus aan bijdragen.

Carlos Sainz – geschat op $2.500.000

Carlos Sainz heeft niet alleen een stap wat betreft sportieve aspiraties gezet. Nee ook zijn loonstrookje werd positief beïnvloed door van Toro Rosso naar Renault te gaan. Het F1-team van Renault betaalt z’n teamgenoot Hulkenberg zo’n 3 miljoen dollar (wat al in 2016 contractueel werd vastgelegd). Sainz moet het dus met een half ‘miljoentje’ minder doen: $2.500.000 wordt hij op geschat.

Valtteri Bottas – geschat op $8.500.000

Als je bij Mercedes een stoeltje weet te bemachtigen dan doe je toch iets goed. Valtteri is de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton nadat Nico Rosberg zijn stuurtje in de wilgen hing. Ondanks een stoeltje bij de oppermachtige renstal moet Bottas toch wel z’n plek kennen. Hij geeft zelf aan zich geen tweede rijder te voelen bij het team met de ster, maar z’n salaris (en prestaties) doen anders vermoeden. Waar mooie jongen Hamilton zo’n 30 miljoen dollar op mag strijken, moet Bottas genoegen nemen met ‘slechts’ 8,5 miljoen dollar. Arme jongen.

Max Verstappen – geschat op $10.000.000 tot $12.000.000

Dat ‘onze’ Max hard aan weg timmert, dat laten z’n prestaties wel zien. Ondanks de vele uitvalbeurten van afgelopen seizoen, liet hij in de races waar z’n auto wél meewerkte weer fenomenale dingen zien. Mede door deze prestaties én een goede onderhandelingspositie, heeft Verstappen z’n contract verlengd. Hij gaat vanaf komend seizoen tussen de 10 en 12 miljoen dollar verdienen – praktisch twee keer zoveel als teamgenoot Ricciardo (die zal vast zin hebben in een contractverlenging). Een aardig jaarsalaris, dan rekenen we die ritjes voor de Jumbo nog niet eens mee. Overigens kan ons statement van 20 miljoen daarmee de prullenbak in – al kan ‘ie met bonussen en externe sponsordeals toch nog wel eens in de buurt komen.

Sebastian Vettel – geschat op $40.000.000

De Duitser had ’t ook afgelopen seizoen meer dan eens aan de stok met Verstappen en leek zichzelf in Singapore volledig van een potentieel kampioenschap te beroven. Toch heeft die ‘memorabele’ crash tussen hem, Raikkonen en Verstappen ‘m geen windeieren gelegd. De eveneens viervoudig wereldkampioen heeft z’n contract bij Scuderia Ferrari verlengd tot 2020 en dat gaat gepaard met zo’n 40 miljoen dollar. We kunnen ons voorstellen dat Vettel bij Ferrari goed op z’n plek zit.

Bron: Racingnews365