De Audi RS6 is een auto in z’n eigen klasse. Het model – een stationwagen – is ongeëvenaard in z’n klasse. Volgens vele is de RS6 de ultieme gezinswagen voor de man die ‘m ook af en toe eens op z’n staart wil trappen. We wisten voorheen al eens te melden dat er een enorm krachtige RS6 te koop stond bij DTMobility. Nu deze auto inmiddels verkocht is (destijds was de vraagprijs €199.500), doemt er alweer een andere krachtpatser op. JVH Auto’s BVin het Limburgse Montfort biedt een Audi RS6 aan met zo’n 740 paarden onder de motorkap.

‘S lands snelste Audi RS6 occasion?

De Audi RS6 is zonder twijfel een van ’s werelds snelste stationwagens van het moment – eigenlijk altijd al geweest. Het is een auto die niet enkel volgestopt wordt met pk’s, maar ook nog eens tot in de perfectie wordt uitgebalanceerd door het Duitse automerk. Voor tuners een populair object. Denk dan voornamelijk aan de RS6 ABT en MTM versies – waarbij de luide brul en enorme aantallen pk’s je om de oren vliegen. Laat die laatste nou net de tuner zijn die ook deze RS6 onder handen heeft genomen. Althans, als we de trots prijkende ‘MTM’ badge op de kofferdeksel mogen geloven.

audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe

Waar de standaard RS6 met ‘maar’ 560pk genoegen moet nemen heeft deze zwarte bolide nog eens zo’n 180pk extra. Voor een auto die van zichzelf al aardig uit de voeten kan is dit een aardige toevoeging. Het is bijna beangstigend om achter het stuur te kruipen van deze bolide en het pedaal te vloeren. Of het om een standaard RS6 met MTM-sausje gaat, of een Performance-model met MTM-sausje, dat durven we helaas niet te zeggen.

audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe

Wel is het duidelijk dat deze RS6 hoog op ons verlanglijstje staat. Uiteraard is deze auto met alle denkbare opties uitgerust. Denk dan aan een 180-graden camera in de voorbumper, een lederen interieur volledig in RS-trim en 22-inch Vossen lichtmetaal. Zoals gezegd heeft de RS6 enkel de MTM badge op de kofferdeksel pronken, verder is ‘ie volledig gestript. Naast deze details is de gehele auto zwart uitgevoerd. Zo is het Audi-logo zwart en zijn diverse onderdelen in de grille en de voorbumper zwart gemaakt.

audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe

Mocht je op zoek zijn naar een Audi RS6, dan is dit je kans

JVH Auto’s is een gespecialiseerd Audi-dealer en heeft dus veel meer staan dan enkel deze RS6. Echter kunnen we je ervan verzekeren dat dit absoluut de auto is waar je voor wil gaan kijken. Bij het zien van de foto’s zijn wij al aan het watertanden. Mocht je interesse hebben, dan ben je de nieuwe eigenaar voor een bedrag van €89.950. Let wel: volgens de website is er een marge. Met een beetje geluk kun je er dus nog een tank benzine of twee van af praten. Wat ons betreft de dikste stationwagen die ooit gebouwd is – dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Voor meer informatie, check vooral even de website van JVH Auto’s (hier zijn ook meer foto’s te vinden).

audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe audi rs6 snelste stationwagen jvh auto's Pure Luxe

 

Bron: JVH Auto’s