Het Duitse Leica is een merk dat wereldwijde bekendheid geniet wanneer ’t aankomt op hun camera’s. Een Leica-camera is toch wel één van de meest premium merken die je kunt kopen en de kwaliteit wordt al sinds jaar en dag waargemaakt door het bedrijf. Het merk maakte een eeuw geleden ook al camera’s. Het geveilde exemplaar is daar een goed voorbeeld van. De camera is namelijk uit een reeks modellen die gemaakt werden als prototype – alvorens het merk werkelijk de consumentenmarkt wist te betreden.

Leica 0-series no. 122 camera

Tijdens een veiling in Wenen, werd deze spectaculaire zeer zeldzame Leica camera geveild. Het exemplaar is één van de 25 exemplaren uit een serie van prototypes. Deze werden gemaakt twee jaar voordat het merk begon met het maken van camera’s voor de consumentenmarkt. Volgens kenners en ingewijden zijn er nog slechts drie exemplaren van deze serie in een originele staat te vinden – wat direct verklaard waarom dit exemplaar zo zeldzaam is.

De camera was in eerste instantie geschat op €400.000. Een eveneens aardig bedrag, maar dit werd dus aardig overschreden. Door de torenhoge opbrengst heeft deze camera het record in handen voor duurst geveilde Leica ooit. Een prijs van €2.400.000 is natuurlijk buiten proportioneel, maar tevens een mooie uitgangspositie. De camera gaat naar alle waarschijnlijk nooit meer minder opleveren – alleen maar meer. Een goede investering dus.

Bron: Luxurylaunches