Dat onze Max Verstappen inmiddels een goed belegde boterham verdient bij Redbull is geen geheim meer. Toch verdient hij ‘pocket change’ vergeleken bij de bedragen die de absolute toppers verdienen. Neem de wereldkampioen van Mercedes, Lewis Hamilton. Het nieuwe salaris dat hij bij Mercedes gaat verdienen is op z’n zachts ‘buitensporig’ te noemen.

Lewis Hamilton krijgt eindelijk loon naar werken

De Britse wereldkampioen van de Formule 1, Lewis Hamilton, heeft met Mercedes een nieuw akkoord bereikt. Dat er veel geld omgaat in deze sport is geen nieuws, maar het bedrag dat Hamilton jaarlijks op zijn bankrekening ziet verschijnen laat onze monden openvallen. Lange tijd waren Fernando Alonso en Sebastian Vettel de absolute topverdieners in de koningsklasse van de autosport, maar die periode lijkt ten einde te komen. Lewis Hamilton gaat de heren voorbij in aantal miljoenen.

Bestbetaalde F1-coureur

Hamilton heeft sinds 2013 drie wereldtitels behaald met Mercedes. zal met zijn nieuwe contract een bedrag van maar liefst 45 miljoen euro per jaar verdienen. Dit bedrag is exclusief sponsordeals met andere partijen. Hiermee stoot hij zijn concurrent van Ferrari, Sebastian Vettel, ook van de financiële eerste troon in de Formule 1. De Duitser moet genoegen nemen met een bedrag van 40 miljoen euro per jaar, iets wat ook niet bepaald ‘armzalig’ te noemen is.

Bron: Racingnews365