Een beetje autoliefhebber weet direct dat wanneer je een klassieke Italiaanse auto bezit, de kans groot is dat het er een is met een aardig prijskaartje. Een tijdje terug deed een klassieke Ferrari 250 GTO die bewering eer aan door met een prijskaartje van 60 miljoen euro de allerduurste auto ooit te zijn. Ditmaal zijn we bij jullie terug met een ander Italiaans oudje: een Maserati A6G/2000 Berlinetta Zagato. 

Deze Maserati uit 1956 zal bij RM Sotheby’s onder de hamer gaan

Het gaat om een zeer bijzonder exemplaar dat meer dan een halve eeuw oud is. De Maserati A6 werd in verschillende configuraties op de markt gebracht. Er waren grand tourers, race-klare exemplaren en eenzitters voor Grand Prix races. Deze specifieke Maserati A6 is geproduceerd met een lichtgewicht koets onder supervisie van Zagato. Er zijn slechts 21 stuks van deze bolide gemaakt. De auto reed de fabriek uit met een 2-liter zes-in-lijn en deed mee aan diverse vintage races. Waaronder de Mille Miglia van 1956.

Maserati A6G 2000 Berlinetta Zagato RM Sothebys Pure Luxe

Wat deze specifieke Maserati A6 zo bijzonder maakt is het feit dat de auto nog volledig origineel is. De motor en transmissie hebben nog steeds dezelfde matchende nummers, iets wat bijzonder is voor een auto van deze leeftijd. Dit specifieke model zal geveild worden tijdens de Monterey veiling bij RM Sotheby’s. Zoals gezegd wordt er een prijs gevraagd van ruim 4 miljoen dollar. Kenners zullen de auto beslist op waarde schatten en dit bedrag willen betalen. We zijn benieuwd naar de opbrengsten.

Maserati A6G 2000 Berlinetta Zagato RM Sothebys Pure Luxe Maserati A6G 2000 Berlinetta Zagato RM Sothebys Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s / Karissa Hosek