Een tijdje terug wist BMW iedereen met een auto-hart te verlekkeren met de BMW M8 Gran Coupé Concept. Een bolide die met z’n agressieve lijnenspel absoluut deed hopen op de realisatie van een dergelijke bolide. Dit weekend, onder de vlaggen van de 24-uurs van Le Mans, heeft BMW de nieuwe generatie 8-serie onthuld. Een auto die gebaseerd is op de bolide die het Duitse merk dit weekend gebruikt in de GTE-klasse van de 24-uurs race.

20 jaar nadat de laatste 8-serie van de band rolde is er een nieuwe BMW 8-serie

En man, wat is het een bolide geworden. Dezelfde agressieve lijnen als die van de M8 Gran Coupé zien we terug in dit definitieve model. Een auto die precies uitstraalt wat BMW met de 8-serie heeft bedoeld: agressie, sportiviteit en luxe pur sang. Vooralsnog zal BMW de nieuwe 8-serie introduceren als M850i xDrive. Een introductiemodel dat meteen laat zien wat het in huis heeft.

bmw 8 serie M850i xDrive gran coupe Pure Luxe

Naast een geavanceerde aerodynamica, verbeterde aandrijving en een nieuw onderstel, is ook het motorblok om van te smullen. Een 4,4-liter V8 twin-turbo moet deze auto op uitzinnige wijze van z’n plek zien te krijgen. Met de 523pk onder de kap kun je in 3,6 seconden van 0 tot 100 sprinten. De teller stopt overigens pas bij 250 km/u. Niet omdat het daar ophoudt, maar omdat – zoals we gewend zijn van BMW – de auto elektronisch begrensd is op deze topsnelheid. We kunnen niet wachten om er een in het echt tegen te komen.

bmw 8 serie M850i xDrive gran coupe Pure Luxe bmw 8 serie M850i xDrive gran coupe Pure Luxe