Het is al weer even geleden dat Kiki Bertens door het verslaan van Venus Williams internationaal hoge ogen wist te gooien. In datzelfde toernooi – Wimbledon – wist ze de kwartfinale te bereiken. Het leverde haar een mooi zakcentje op: €327.000. Inmiddels is Wimbledon alweer geschiedenis en vervolgt Bertens haar succesvolle tennisseizoen met een titel in Cincinnati. Haar grootste overwinning en titel uit haar carrière tot nu toe.

Bertens treft Halep in de finale, wint en verdient daarmee €440.000

In Cincinnati heeft afgelopen week het 2018 Western & Southern Open plaatsgevonden. Het toernooi, dat plaatsvindt op hard-court, kende enkele t0p-deelnemers en zag in Bertens de uiteindelijke winnaar tevoorschijn komen. Bertens, wiens toernooi zich ontvouwde tegen onder andere Caroline Wozniacki, Elina Svitolina en Petra Kvitova, wist boven zichzelf uit te stijgen en de finale als winnaar te beëindigen. In deze finale moest de Wateringse van 26 het opnemen tegen de Roemeense Simona Halep. Halep was tot aan die finale al 9 potten op rij ongeslagen – een prestatie van jewelste.

De finale, welke Bertens won met 2-6 7-6 (6) 6-2, was de tweede keer dat Bertens de eindstrijd van een vooraanstaand toernooi wist te bereiken. In mei speelde ze de finale in Madrid, welke verloren werd van de Tsjechische Kvitova. Door deze glorieuze overwinning wist Bertens zichzelf te verzekeren van niet alleen een titel van niveau, maar ook nog eens een geldbedrag dat de grens van een half miljoen dollar passeert. Met ongeveer €440.000 is dit met afstand Bertens’ grootste prestatie tot nu toe op het gebied van prijzengeld.

Bron: Business Insider