Met het slaan van een balletje kun je nog steeds een zeer aardige carrière opbouwen. Zo lieten we jullie enkele dagen geleden al zien wat Roger Federer allemaal bij elkaar weet te graaien met z’n carrière en ditmaal nemen we de dames onder de loep: om precies te zijn het zakcentje dat Kiki Bertens ontvangt voor haar Wimbledon-optreden. De Nederlandse wist tot nu toe te stunten door Venus Williams uit te schakelen en heeft door het verslaan van de Tsjechische Karolina Pliskova de kwartfinales van Wimbledon bereikt. Een bijzondere prestatie, die voor het laatst werd geëvenaard door Michaela Krajicek.

Kiki Bertens verzekerd van ruim 3 ton

Nu Bertens de kwartfinales van Wimbledon heeft weten te bereiken is het ineens duidelijk dat ze een aardige soms prijzengeld in ontvangst mag nemen. Als ze de pot van Karolina Pliskova had verloren, dan had de Nederlandse genoegen moeten nemen met ‘slechts’ €190.000 aan prijzengeld. Aangezien ze die pot wist te winnen, is dat bedrag inmiddels enkele euro’s gestegen en zou – bij uitschakeling – een som van €327.000 voor haar klaarliggen.

De eerstvolgende tegenstander in de kwartfinale liet zich zien in de vorm van de Duitse Julia Görges. Indien Bertens ook deze pot wist te winnen, dan was het prijzengeld praktisch verdubbeld. Met een bedrag van ongeveer €635.000 mocht ze zich dan op gaan maken voor de halve finale. Win je Wimbledon, dan ben je in één klap miljonair. De winnaar ontvangt maar liefst 2,25 miljoen pond. Omgerekend is dat zo’n €2,5 miljoen. Niet mis dus. Helaas voor Bertens is haar avontuur gestrand in de kwartfinale en zal ze genoegen moeten nemen met ruim 3 ton. Nog steeds niet echt vervelend. Wij verdienen minder met een potje tennis.

Bron: Business Insider Nederland