Oud-topvoetballer David Beckham heeft acteur en fitnessmodel Mark Wahlberg aangeklaagd. De Brit zou door een misgelopen deal met de acteur zeker £ 8,5 miljoen, omgerekend € 9,8 miljoen, hebben misgelopen.

David Beckham klaagt Mark Wahlberg voor miljoenen aan

Toen David Beckham, oud topvoetballer van onder meer Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain, in 2007 naar Los Angeles verhuisde, raakte hij bevriend met Wahlberg. In 2019 kocht de acteur vervolgens een aandeel in fitnessbedrijf F45.

Een jaar later tekende Beckham een overeenkomst om het fitnessbedrijf via zijn Instagram-account te promoten. Er werden daarnaast aandelen beloofd aan de oud-voetballer, maar daar liep het mis. De voormalige topvoetballer en huidig eigenaar van Inter Miami beweert £ 8,5 miljoen pond (ruim € 9,8 miljoen) te hebben misgelopen en eist die nu via juridische weg terug. Naast Mark Wahlberg klaagt Beckham daarvoor ook de oprichters van de fitnessgroep aan. Beckham zou door de drastische waardedaling dus miljoenen aan winst zijn misgelopen.

Beckham heeft Wahlberg en de directie van F45 nu dan ook voor het gerecht gedaagd, en hoopt zo zijn het voor hem beschuldigde gedrag alsnog te krijgen. De aanklacht is onder het mom van ‘frauduleus gedrag’. Mark Wahlberg en zijn advocaten ontkennen alle aantijgingen, en hebben aan de rechter gevraagd de zaak te verwerpen.

Andere rechtszaak

Het zijn voor Beckham sowieso drukke dagen in de rechtszaal. Eerder deze week won hij een rechtszaak tegen 15 online verkopers die namaakversies van zijn producten verkochten. De namaakproducten werden effectief beschouwd als “schadelijk voor de reputatie van het merk” en zouden “aanzienlijke omzetverliezen en schade veroorzaken”. Beckham ontvangt een schadevergoeding van zeker € 400.000. Ook moet de eerder behaalde winst uit de producten worden terugbetaald.