Het was even op een houtje bijten voor Jeff Bezos, maar het vermogen van de Amazon-oprichter heeft de magische grens van $ 200 miljard weer gepasseerd. Wel moet hij nog Bernard Arnault, topman van LVMH, voor zich dulden, maar de Amerikaan is in ieder geval weer $ 200 miljard waard.

Het vermogen van Jeff Bezos is weer de $ 200 miljard gepasseerd

Lange tijd was Jeff Bezos de rijkste persoon ter wereld, maar die titel is hij inmiddels kwijt aan Bernard Arnault, de topman van LVMH. Hij staat stevig aan kop van de befaamde Bloomberg Billionaires Index met een vermogen van $ 215 miljard. Daarachter stond geruime tijd Elon Musk, de welbekende topman van Tesla en SpaceX, en daar dan weer achter de 60-jarige Amerikaan Jeff Bezos, oprichter en voormalig bestuursvoorzitter van webshop Amazon.

Musk en Bezos hebben nu dus stuivertje gewisseld, want Bezos vinden we nu terug achter Arnault. Het vermogen van Bezos heeft daarbij weer de magische grens van $ 200 miljard gepasseerd. Dat komt omdat op de beurs van New York deze week de resultaten van Amazon goed zijn gevallen, waarbij de aandelen sterk zijn gestegen. Dat heeft tot de plotselinge vermogensstijging geleid. Als we kijken naar de lijst, zien we dat Bezos er inderdaad $ 3,44 miljard bij heeft gekregen. Bezos nam in 2022 afscheid als bestuursvoorzitter van het bedrijf, maar heeft wel nog altijd 9% van de belangen in het bedrijf. Over heel 2024 tot nu toe gezien steeg het vermogen van Bezos overigens ‘gewoon’ met $ 25 miljard.

Toch had het vermogen van Bezos ook nóg meer waard kunnen zijn. In 2019 scheidde hij en zijn vrouw MacKenzie Scott namelijk. Als onderdeel van de scheidingsvoorwaarden moest Bezos vervolgens een groot pakket met aandelen Amazon aan haar afstaan. De oude liefde van de Amerikaanse zakenman is momenteel goed voor een vermogen van naar schatting $ 32,8 miljard.

Koru

Maar, zoals u wellicht al verwachtte, heeft Bezos verder niets te klagen gehad. Zo kocht hij onlangs het megalomane superjacht genaamd ‘Koru’, het op-één-na langste jacht ter wereld, met een waarde van zo’n $ 500 miljoen. Dat jacht vaart inmiddels ook rond. Ook kocht hij onlangs zijn derde woning op de befaamde Billionaires Bunker nabij Miami, voor een bedrag van $ 90 miljoen.