Jeff Bezos is op dit moment één van de rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van rond de $ 207 miljard leeft de 60-jarige Amazon-oprichter er lustig op los. Zo heeft de Amerikaan $ 90 miljoen stukgeslagen op alweer zijn derde woning op de befaamde ‘Billionaire Bunker’ in de Amerikaanse staat Miami.

Jeff Bezos koopt alweer zijn derde woning op de ‘Billionaire Bunker’

Jeff Bezos is zo’n figuur die eigenlijk geen introductie meer behoeft. De 60-jarige Amerikaan is op het moment van schrijven de op-één-na rijkste persoon ter wereld, met een geschat vermogen van $ 207 miljard. Bezos is de oprichter en voormalig CEO van de Amerikaanse webshop Amazon.

Bezos kondigde in november 2023 aan de stad Seattle achter zich te laten, en zich te vestigen op de ‘Billionaire Bunker’, een privé-eiland van zo’n 294 hectare voor de kust van Miami, waar welgestelden zoals Julio Iglesias, Tom Brady en dus Jeff Bezos in alle rust en privacy kunnen resideren. Destijds kocht Bezos al een woning van $ 79 miljoen op het eiland, wat volgens Bloomberg toen zijn tweede stulpje aldaar betekende. De eerste kocht hij enkele maanden eerder voor een goede $ 68 miljoen. De drie woningen zouden hem in totaal een goede $ 237 miljoen hebben gekost. Iets wat hij zich uiteraard gemakkelijk kan veroorloven.

Bezos’ nieuwste aanwinst

Volgens belastinggegevens, geraadpleegd door De Telegraaf, werd de woning in 1998 voor het laatst gekocht, destijds voor slechts $ 2,5 miljoen. Het is het levende bewijs van hoe immens de populariteit van het gigantische privé-eiland door de jaren heen is geworden.

Jeff Bezos Billionaire Bunker

Bron: Google Earth

Wat krijgt Bezos voor die 90 stukgeslagen miljoenen? In ieder geval een zwembad, zes slaapkamers en 929 m² aan leefruimte. Deze drie residenties nabij Miami zijn overigens niet Bezos’ enige vastgoedobjecten. Zo bezit de miljardair ook vastgoed in Washington, New York, Maui op Hawaï en in Beverly Hills.