Wat hebben Julio Inglesias, Gisele Bündchen, Tom Brady en nu ook Jeff Bezos met elkaar gemeen? Precies, ze betrekken allemaal een woning in de ‘Billionaire Bunker’, een kunstmatig eiland nabij Miami, Florida waar, zoals de naam al doet vermoeden, vooral miljardairs wonen. Ook Bezos mag zich nu in een illuster rijtje sterren vormen, nu hij op die locatie een woning van zo’n $ 79 miljoen betrekt.

Jeff Bezos vormt zich in illuster rijtje in de Billionaire Bunker

Indian Creek, zoals Billionaire Bunker officieel heet, is een heuse bakermat voor de ultra welgestelde medemens. Het privé-eiland van zo’n 294 hectare is één van de meest exclusieve buurten van de Verenigde Staten. Indian Creek Village werd in 1939 een gemeente, waarin het gebied vervolgens zijn eigen politiemacht en marine-patrouille kreeg, via de Indian Creek Village Police Department. Tegenwoordig herbergt het eiland naast tientallen bekende sterren 40 woningen – elk met uitzicht op het water, uitgestrekte landgoederen – een countryclub en een golfbaan.

Ook Bezos, de 59-jarige CEO van webshop Amazon, zet nu de stap naar het kunstmatige eiland. Hij ruilt zijn woning in Seattle, in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten, voor een prachtig landgoed ter waarde van $ 79 miljoen in de Billionaire Bunker, zo’n 4.000 kilometer verderop. Volgens de advertentie omvat de nieuwe woning van Bezos ongeveer 1.770 m² woonoppervlakte, een zwembad, een theater, een bibliotheek en een wijnkelder. De woning zou ontworpen zijn in een stijl die “tijdloze Europese glamour uitstraalt”.

Het is niet het eerste landgoed dat Bezos op Billionaire Bunker koopt. Eerder sloeg hij al het respectabele bedrag van $ 68 miljoen stuk op een ander landgoed op het kunstmatige eiland.

Vermogen van $ 166 miljard

Jeff Bezos is nog altijd één van de rijkste personen ter wereld. Op het moment van schrijven wordt zijn vermogen door databedrijf Bloomberg geschat op $ 166 miljard, waarmee hij na Tesla/SpaceX-topman Elon Musk de rijkste persoon op aarde is. Naast de twee landgoeden in de Billionaire Bunker beschikt Bezos ook nog over meerdere woningen in Washington D.C., een negen hectare groot landhuis in Beverly Hills en een landgoed op Maui, Hawaï.

Met zijn kersverse aanschaf in de Billionaire Bunker wordt Bezos de buurman van verschillende wereldsterren, zoals zanger Julio Iglesias, topmodellen Adriana Lima en Gisele Bündchen en voormalig American Football-speler – in de Verenigde Staten een ware legende – Tom Brady.