Amazon-oprichter Jeff Bezos staat zoals allicht bekend te boek als een zeer vermogend man. Met dat imposante vermogen, van om en nabij de $ 163 miljard, heeft hij zich al meerdere luxueuze woningen kunnen veroorloven in onder meer Beverly Hills, Washington D.C. en op het door bosbranden geteisterde eiland Maui op Hawaii. Daar komt nu nog een indrukwekkende stulp bij, in de vorm van een villa ter waarde van $ 68 miljoen nabij Miami.

Jeff Bezos slaat vermogen stuk op luxe villa op eiland

De nieuwe woning van de 59-jarige Amerikaan staat op het kunstmatige eiland van 119 hectare genaamd “Billionaire Bunker” voor de kust van Miami, waardoor u waarschijnlijk wel een vermoeden heeft wat voor mensen daar wonen. De toegang wordt bewaakt door 13 bewakers, waardoor de bewoners beschermd blijven tegen toeristen of paparazzi. Bezos wordt de buurman van onder andere de legendarische American Football-speler Tom Brady en Ivanka Trump, model en onderneemster en tevens dochter van oud-president Donald Trump.

Jeff Bezos woning Miami

Bron: Apple Maps

Bezos betaalt $ 68 miljoen voor de luxe woning gelegen aan het water, met (maar) drie slaapkamers en dat op 1,1 hectare staat. De woning is in totaal 864 vierkante meter groot en beschikt vanzelfsprekend over een zwembad. De Amazon-oprichter – die in 2021 wegens filantropische bezigheden een stap terug deed als CEO – nam de woning in juni over van MTM Star International, een brievenbusfirma met banden in onder meer Panama. Zij legden in 1982 ‘slechts’ $ 1,4 miljoen neer voor de woning.

Als we de lokale website van Indian Creek Village – het dorp waarin de desbetreffende woning is gevestigd – raadplegen, is inderdaad te vinden dat de brievenbusfirma de woning inderdaad in handen had, maar dat deze in juni is verkocht. Guillermo Olmedillo, de dorpsmanager van Indian Creek Village, vertelde aan The Associated Press dat hij geen verdere informatie heeft over de aankoop. Het dorp heeft onder meer een eigen countryclub en een eigen politiemacht.

Andere woningen van Bezos

Bezos behoort ondanks zijn stap terug als Amazon CEO nog altijd tot één van de rijksten der aarde. Volgens de laatste peilingen van zakenblad Bloomberg heeft Bezos nog altijd een vermogen van zo’n $ 163 miljard, met slechts Tesla en SpaceX-CEo Elon Musk en LVMH-oprichter Bernard Arnault boven hem.

Hij beschikt dan ook over meerdere woningen in onder meer Beverly Hills, Washington D.C. en het eiland Maui op Hawaii. Dat eiland wordt echter geteisterd door zeer hevige bosbranden. Het is dan ook niet bekend hoe de woning van Bezos er daar aan toe is. Wel heeft de filantroop gezegd $ 100 miljoen te willen overmaken voor het herstel na de verwoestende bosbranden.