Jeff Bezos zet een punt achter zijn hoogste leiderschapsfunctie bij de Amazon. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens de presentatie van de indrukwekkende jaarcijfers. In een brief aan de medewerkers zegt Bezos te willen focussen op “nieuwe producten en initiatieven”. Wellicht houdt hij wat meer tijd over in z’n agenda, die hij kan spenderen in dit kast van een huis.

Jeff Bezos als Amazon-CEO

Bezos richtte het bedrijf in 1994 op als online boekhandel en is daarmee een van de grondleggers van dit concept. De overdracht vindt ergens aankomende zomer plaats. Andy Jassy – die minstens even lang werkzaam is bij Amazon – neemt het stokje van hem over. Bezos neemt de functie van uitvoerend voorzitter op zich.

Jeff-Bezos-1

Zijn vermogen staat op het moment van schrijven op 197 miljard dollaar, maar dit bedrag schommelt erom. Vooralsnog bekleed hij in deze lijst de tweede plek, terwijl hij in de nek hijgt van Elon Musk.

Beverly Hills, Californië

Jeff Bezos kocht onlangs een enorme compound in Beverly Hills, Californië voor $ 165 miljoen. Onderhand is de waarde al gestegen naar $175 miljoen – vanwege de stijgende huizenmarkt. Bezos kocht het luxe onroerend goed door enkele van zijn Amazon-aandelen te verkopen.

De 57-jarige kocht het pand van muziekproducent David Geffen, die goede vrienden is met Bezos. Geffen vermeldde het onroerend goed voor $ 225 miljoen, uiteindelijk werd het een uiterest aardig vriendeprijsje .

Het is de duurste vastgoed verkoop in Californië aller tijden. Daarnaast kocht Bezos zelfs nog een herenhuis van $10 miljoen naast de deur. Zijn eigendom van $ 175 miljoen omvat 1263 vierkante meter. Megamansion, twee gastenverblijven, een motorcourt, een tennisbaan, een 9-holes golfbaan, een boomkwekerij, drie kassen, talrijke verzorgde tuinen en een groot buitenzwembad.

Het terrein is omgeven door hoge heggen die veiligheid en privacy bieden. Het Beverly Hills-complex van Bezos werd in de jaren dertig gebouwd voor Warner Bros. mede-oprichter Jack Warner.

Jeff-Bezos-2

Bezos verveelt zich nooit als hij thuis is, want zijn landhuis heeft een filmzaal, een bar met een antieke kroonluchter uit de jaren twintig, een bibliotheek, een serre en een enorme eetkamer. Het elegante herenhuis van Bezos bevindt zich aan het einde van een met platanen omzoomde oprit.

Uitgebreide vastgoedportfolio

Een pittoreske fontein ligt pal voor de hoofdingang en er zijn zeeën aan ruimte aanwezig om zijn auto’s te parkeren. Het naastgelegen pand van Bezos beschikt over drie slaapkamers, vijf badkamers, zes open haarden, achterpatio, binnenplaats, rozentuin en een moestuin. Dit allerduurste huis in Californië is slechts een schim van zijn volledige vastgoedportfolio.