Elon Musk heeft Jeff bezos afgetroeft en mag met de titel ‘rijkse persoon op aarde’ strijken, maar dat weerhoudt de Amerikaan er niet van om nieuw vastgoed op te kopen. Naast eigendommen verspreidt over alle staten, waaronder zijn hoofdverblijf – een herenhuis van $ 165 miljoen in Beverly Hills, heeft hij samen met zijn relatief nieuwe liefje Lauren Sanchez een oord op Hawaii op de kop getikt. De overname valt samen met de schenking van Bezos aan negen non-profitorganisaties in Maui in de afgelopen twee maanden.

Jeff Bezos en zijn partner verweven landgoed op het zonovergoten Hawaii

Geen strenge winters voor de oprichter van webwinkelgigant Amazon. Hoewel de deal in juni daadwerkelijk werd gesloten, we schreven er namelijk ook al eerder over, werd de exacte verkoopprijs niet vermeld in de records omdat de overdracht nogal via een complexe constructie verliep. De verkoop werd niet gerapporteerd in openbare registers omdat Bezos niet direct het pand, maar de holdingmaatschappij kocht die de grond in bezit had.

Lokale vastgoedbronnen claimen dat het koopbedrag ergens rond de $ 78 miljoen lag, wat zeer aannemelijk klinkt gezien de faciliteiten en de omvang van dit landgoed en de manier van de koop. Indien deze bronnen de waarheid spreken, dan heeft Bezos met de aankoop een record op Maui te pakken.

Het landgoed ligt pal aan de La Pérouse-baai, de dunbevolkte zuidwestelijke kant van Maui. Dit gebied kenmerkt zich door zeven aaneengesloten stukken land en de overblijfselen van een Hawaiiaanse visvijver. Met 5,7 hectare aan grondgebied wordt het landgoed door lokale inwoners het ‘Carter estate’ genoemd. Dit hoofdverblijf beslaat circa 418 vierkante meter en bij aankoop krijgen Bezos en Sanchez ook een privé-zandstrand tot hun beschikking.

Eerste verkoop sinds 1996

Aangezien het landgoed nooit op de markt is geweest, zijn er weinig foto’s. Wel blijkt uit archiefdocumenten dat ene Doug Schatz het aan Jeff Bezos verkocht. Hij is de mede-oprichter van Advanced Energy, Amerikaans multinationaal technologiebedrijf die over 202 een opbrengst van $ 1,45 miljard schreven. Hij kocht het landgoed in 1996 met zijn zakenpartners voor $ 4,2 miljoen,. In ’98 kochten Schatz en zijn vrouw het belang van hun partners in het onroerend goed over en gaven vervolgens miljoenen meer uit om voor zichzelf een episch familiecomplex te maken.

Elders op het terrein staat ook nog een pension van 158 vierkante meter, verschillende andere kleinere gebouwen met een onbekend doel en een perfect rond zwembad van 65 vierkante meter. Alle gebouwen zijn gelijkvloers en er is een buitenkeuken met uitzicht op de oceaan vanaf het hoofdgebouw. De landschapsarchitectuur is dicht, met dikke grassen en tientallen volwassen palmbomen verspreid over het terrein.