Rob Jansen is één van de meest invloedrijke – én rijke überhaupt – voetbalfiguren die ons land rijk is. De spelersmakelaar, die in het verleden de belangen van onder meer Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar en Mark van Bommel behartigde, heeft nu zijn protserige herenhuis in Den Haag voor € 4.750.000 in de verkoop gezet.

Miljonair Rob Jansen verlangt exorbitant bedrag voor Haags herenhuis

Rob Jansen (14 december 1955) is een Nederlandse ondernemer en spelersmakelaar in het betaald voetbal. In 1978 was hij de eerste Nederlander ooit met een UEFA-licentie, waarna hij tot en met 1995 werkzaam was voor de door zijn vader opgerichte VVCS, de Vereniging van Contractspelers. Daarna zwaaide hij de scepter over het bedrijf Sport-Promotion, toen het bedrijf verder ging als de Nederlandse tak van het Amerikaanse sportpromotiebedrijf Wasserman. Tijdens zijn carrière als makelaar behartigde hij onder meer de belangen van grote namen als Phillip Cocu, Dennis Bergkamp, Dirk Kuijt, Roy Makaay, Mark van Bommel en Edwin van der Sar. Tegenwoordig kennen we Jansen vooral als één van de vier onderdelen van de populaire podcast KieftJansenEgmondGijp. Ook bracht hij in 2017 een bestseller uit. Zijn vermogen wordt geschat op honderden miljoenen.

Herenhuis Rob Jansen

Jansen resideert dan ook op luxueuze wijze. Lange tijd deed hij dat in een prachtig herenhuis in Den Haag, dat nu voor de tweede keer binnen anderhalf jaar te koop is verschenen. Eerst voor € 5 miljoen, nu voor iets minder, namelijk € 4.750.000.

‘Eén van de mooiste villa’s van Den Haag’

Villa ‘Katharos’, gebouwd in 1883, behoort volgens de advertentie zonder meer tot de categorie ‘mooiste villa’s van Den Haag‘. Niet alleen vanwege de locatie: de villa ligt in de wijk Belgisch Park in het stadsdeel Scheveningen op 10 minuten loopafstand van strand, zee en duinen. De woning is in 2015 volledig gerenoveerd.

Herenhuis Rob Jansen

De villa ligt op een druppelvormig zonnig perceel op het zuidwesten van circa 740 m² en beschikt onder andere over een waanzinnige living met openslaande deuren naar de veranda. De prachtige keuken en de door daglicht overgoten ontbijthoek met eigen terras karakteriseren door de moderne afwerking. Op de eerste verdieping bevinden zich diverse slaapkamers, waaronder een master-suite met kleed – en zitkamer en een prachtige badkamer.

Op de eerste verdieping springen verder de garderobe en een sfeervolle open haard en de high-end design badkamer in het oog. Daarnaast is er op de vierde verdieping een prachtige open ruimte waar meerdere slaapkamers gecreëerd kunnen worden, met daarbij een badkamer en een keuken. Denk ook aan andere doeleinden zoals kantoorruimte of u kunt de verdieping gebruiken als logeerruimte. Tenslotte is er nog een idyllisch torenkamertje en een souterrain waar zich een superieure fitnessruimte bevindt. Deze is compleet uitgerust met een sauna, douche en openslaande deuren naar de tuin. Het object wordt overigens te koop aangeboden door Residence Makelaars.