Jan Vayne, een bekende Nederlandse pianist, heeft zijn prachtige herenhuis in het Overijsselse Zwolle voor ruim € 1,5 miljoen in de verkoop gezet. Mocht de woning daadwerkelijk voor die prijs verkocht worden, gloort er voor de pianist een winst van bijna een miljoen aan de horizon.

De carrière van Jan Vayne

Onder liefhebbers van klassieke muziek een bekende naam, voor degenen bij wie geen belletje gaat rinkelen toch een kleine introductie. Jan Vayne, pseudoniem van Jan Veenje, is een Nederlandse pianist, afkomstig uit het Drentse Zuidwolde. De nu 57-jarige Veenje maakte in Nederland in de jaren ’90 naam met zijn piano-improvisaties van Queen. Ook heeft hij een serie cd’s uitgebracht, waarvan enkele de platinastatus behaald hebben. Vayne verzorgt concerten in samenwerking met symfonieorkesten, ensembles, individuele musici, vocalisten, harmonieorkesten en koren. Daar vergaarde hij in de afgelopen decennia een miljoenenvermogen mee.

Herenhuis Zwolle

Bron: Funda

Enfin, Bekende Buren weet ons te vertellen dat Vayne in 2017 een herenhuis in de binnenstad van Zwolle kocht, voor een bedrag van € 820.000, met een hypotheek van € 800.000. Nu hoopt hij voor het optrekje een bedrag van € 1.795.000 te bemachtigen. Mocht Vayne de woning daadwerkelijk voor die prijs verkopen, maakt hij, afgaand op de hypotheek, een winst van bijna € 1 miljoen.

Karakteristiek herenhuis in Zwolle met woonoppervlak van 320 m²

Het Zwolse herenhuis, tevens een rijksmonument, beschikt over een woonoppervlak van 720 m², en telt zeven kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. Dit alles is verdeeld over liefst vijf woonlagen en een kelder. Het pand fungeerde vroeger als gymnasium.

Herenhuis Zwolle

Bron: Funda

De advertentie wordt, uiteraard, gesierd door de aanwezigheid van een vleugel in de woonkamer. Niet het enige bijzondere detail, want wat ons opvalt, is dat de woning over meerdere keukens beschikt: op de begane grond een ruime met kookeiland en voorzien van diverse inbouwapparatuur, en op de eerste verdieping nog één.

Tevens is er een gewelven kelder, welke de perfecte locatie is om omgebouwd te worden tot thuisgym, mancave of wijnkelder. Wat u wilt.