Het megalomane landgoed dat Johnny Depp ooit voor zijn ex Vanessa Paradis kocht, is voor een relatieve spotprijs in de etalage verschenen. Het megalomane landgoed, gelegen in de Franse Provence, werd door Depp in 2001 voor de actrice gekocht, maar staat nu voor maar liefst € 10 miljoen minder dan toen in de uitverkoop.

Voormalig liefdesnestje van Johnny Depp en Vanessa Paradis staat voor spotprijs op de markt

Het riante stulpje is zoals gezegd gelegen in de Provence, een prachtig gebied in het zuiden van Frankrijk. Johnny Depp, die zijn oog onlangs liet vallen op een kasteel nabij het Italiaanse Turijn, kocht het opvallende landgoed in 2001 voor Vanessa Paradis, een Franse zangeres en actrice en destijds zijn vriendin. Na een relatie van maar liefst 14 jaar eindigde die relatie in 2012. Samen kregen ze een dochter, Lily-Rose Depp. De twee waren na de scheiding overigens nog steeds op goede voet met elkaar. Zo getuigde Paradis voor Depp in de veelbesproken rechtszaak van de Pirates of the Caribbean-acteur tegen Amber Heard. Paradis verdedigde haar ex-man tegen de aantijgingen van Heard aan het adres van Johnny Depp, die daarna door het gerecht als smaad en laster werden bestempeld.

Landgoed Johnny Depp

Bron: Sotheby’s International Realty France

Enfin, het landgoed heeft meer weg van een Provençaals dorp op zich. Het desbetreffende 19e-eeuws woonhuis beschikt over – houdt u vast – 12 slaapkamers, 14 badkamers, zes aparte gastenverblijven, een kapel, een bar-restaurant, een garage, een jachthuisje, een kunstenaarsatelier, omgeven door een tuin met eeuwenoude olijfbomen en wijnranken, twee zwembaden en een skatebaan. Het stulpje is gelegen op een perceel van 121.000 m² en is gelegen in het dorp Le Plan-de-la-Tour, op zo’n 10 kilometer van het bruisende Saint-Tropez.

Landgoed Johnny Depp

Bron: Sotheby’s International Realty France

€ 55 miljoen

Nadat de relatie tussen Paradis en Depp in 2012 strandde, probeerde de acteur het landgoed, waar hij destijds mede-eigenaar van was, te verkopen, voor een bedrag van € 55 miljoen. Die verkoop mislukte echter, waarna Paradis de officiële eigenaar werd. Zij heeft besloten het pand nu alsnog in de etalage te zetten, en wel voor € 45 miljoen. € 10 miljoen minder als wat Depp er in eerste instantie dus voor wilde hebben.

Het pand wordt overigens te koop aangeboden door Sotheby’s International Realty France.