Bij het struinen over huizensite Funda lopen we regelmatig een pareltje tegen het lijf. Onder het kopje ‘nieuw’ werd onze aandacht getrokken op een futuristisch landgoed op een perceel van maar liefst 176.905 m² in het Zuid-Hollandse Ouddorp. Vraagprijs: € 10 miljoen.

Futuristisch landgoed in Zuid-Holland moet op Funda € 10 miljoen opleveren

Landgoed Preekhil op Funda, zoals het landgoed heet, is een modern NSW-landgoed op een perceel van maar liefst 17 hectare gelegen in Ouddorp, op het eiland Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. Het indrukwekkende landgoed grenst aan het Grevelingenmeer, nabij de Noordzee en de Brouwersdam. Het Noordzeestrand ligt op slechts vijf minuten fietsafstand, Rotterdam ligt op een uurtje rijden. Het landgoed is omgeven door prachtig natuurgebied. Het werd zo’n 35 jaar geleden gebouwd door architect Matthijs Zeelenberg, voor zichzelf overigens, en is dan ook één met de natuur. Het is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, met daarbij diverse interessante fiscale voordelen en wordt beschouwd als het absolute levenswerk van de toonaangevende architect.

Villa Ouddorp

Wat krijgt u voor die € 10 miljoen? Om te beginnen een compleet afgewerkte villa – wat verwacht u bij een architect? – wat meerdere woon- en zithoeken, zes slaapkamers, vier badkamers, twee torenkamers, een bijkeuken, garages en een kelder onder de hele woning omvat. Het totale woonoppervlak bedraagt 881 m².

Villa Ouddorp

Dat is zoals bijna logisch lijkt niet het enige wat op het immense perceel prijkt. Er zijn diverse schuren en paardenstallen, alles volledig omheind door een elektronisch en gigantisch beveiligd hekwerk. Het landhuis is overigens energieneutraal dankzij zes warmtepompen en 270 zonnepanelen in de boomgaard.

Locatie

Vooral de locatie wordt alom geroemd. Ouddorp is een dorp zoals gezegd gelegen op Goeree-Overflakkee. Deze moderne villa ligt buiten de dorpskern, in de buurt van de N57 en diverse stranden. De stad Rotterdam ligt op een auto-uurtje afstand, maar ook Zeeland is zeer snel bereikt: het gezellige Renesse en Burgh-Haamstede liggen op luttele minuten afstand. Waar wacht u nog op? De advertentie kunt u vinden op de site van onze vrienden van Christie’s International Real Estate.