U kunt de man niet uit Volendam halen, maar de man wel uit Volendam. Hoewel Jan Smit nog altijd in het befaamde vissersdorp resideert, heeft hij, samen met zijn vrouw Liza, een prachtige villa in het zonnige Spaanse Marbella gekocht. In oktober begon vervolgens de verbouwing, die nu steeds meer gestalte krijgt, zo blijkt uit een gepubliceerde video.

Volendammer in hart en nieren

De inmiddels 38-jarige Jan Smit staat nog altijd te boek als één van de toonaangevende zangers in het Nederlandse segment. Met hits als Leef nu het kan, Als de Morgen is Gekomen en Echte vrienden heeft hij een respectabel repertoire, waarmee hij nog altijd elk festival platspeelt. Smit is tegenwoordig ook onderdeel van ‘De Toppers’, samen met René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom. Lange tijd was hij ook één van de vertrouwde stemmen als commentator van het Eurovisie Songfestival. Op dit moment heeft hij een bescheiden hit met Van Goes tot Purmerend, in samenwerking met Marco Schuitmaker. Smit is één van de bekende figuren uit het Noord-Hollandse vissersdorp Volendam, net zoals Nick & Simon en de 3J’s.

Smit verlaat Volendam niet, maar hij heeft samen met zijn vrouw Liza een prachtige villa in de Spaanse badplaats Marbella gekocht. In oktober begon de verbouwing van die villa, en die lijkt een goed half jaar later flink gestalte te krijgen. Op Instagram is een video verschenen die dat bevestigt.

De villa van Jan Smit in Marbella is bijna af

De video wordt geplaatst door stylingbureau Antwerp Home Styling. In de video is te zien dat de villa beschikt over een strakke inrichting, met voornamelijk witte tinten. Opvallend is ook de trouwfoto die romantisch aan de muur hangt. Met een leuke sfeervolle haard, en een heerlijke plek om buiten met het gezinnetje te loungen, lijkt het voor Smit en zijn gezin het ideale optrekje om tijdens de koudere dagen aan het grauwe Volendam en Nederland te ontsnappen. Bekijk de video hieronder: