In het Zeeuwse dorp Cadzand is een penthouse voor maar liefst € 8 miljoen verkocht is. Enige probleem: de nieuwe koper mag niet voltijd in het pand wonen. Het betreft namelijk een recreatiewoning, en de duurste van Nederland.

Voor € 8 miljoen verkocht penthouse in Cadzand is de duurste recreatiewoning van Nederland

Het penthouse is gelegen in het Zeeuwse dorpje Cadzand, aan het strand van Zeeuws-Vlaanderen. Het penthouse is te vinden in één van de twee complexen die onlangs zijn herrezen aan de straat Vlamingpolderweg. De 34 appartementen worden ook wel bestempeld als ‘Monaco aan de Noordzee’. Elk appartement gaat voor minimaal € 2 miljoen weg.

Penthouse Cadzand

Bron: Funda

 

Van die 34 appartementen staan er nu meerdere te koop, met vraagprijzen van onder meer € 3.950.000 en € 4.350.000. Bij één exemplaar is de ‘prijs op aanvraag’, maar volgens de makelaar zet de eigenaar in op een bedrag van € 5,9 miljoen. Allemaal schijntjes vergeleken met de prijs waarvoor een ander penthouse van de hand is gedaan, namelijk € 8 miljoen. Het zou daarmee de duurste recreatiewoning van Nederland zijn. Want permanent wonen mag in deze luxe residenties niet.

Woonoppervlak van 281 m²

Maar voor die € 8 miljoen krijgt de koper dan ook een behoorlijke portie terug. In ieder geval een luxe penthouse, vervaardigd uit hoogwaardige materialen en met een woonoppervlak van 281 m² met flinke terrassen, vier slaapkamers met elk een eigen badkamer en bovenal een onbetaalbaar uitzicht.

Penthouse Cadzand

Bron: Funda

De verkopende makelaar vertelt ten overstaan van het AD dat de eerste eigenaren hun appartementen nu beginnen door te verkopen. Dat heeft volgens haar te maken met het feit dat de levens van de eigenaren veranderlijk zijn door hun aanwezigheid in het bedrijfsleven. Het zouden qua eigenaarspercentages 50% Belgen en 50% Nederlanders zijn.

Het vastgoed in de regio waarin Cadzand ligt heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Dat is ook te zien aan de significant toegenomen huizenprijzen aldaar. En het einde daarvan lijkt op dit moment nog niet in zicht. Op Funda staan alleen al in Cadzand achttien woningen met een vraagprijs van een miljoen of meer te koop. Van de twaalf duurste recreatie-objecten die op dit moment landelijk worden aangeboden, bevinden zich er negen in Zeeland.