Youp van ’t Hek heeft als één van ’s lands meest toonaangevende cabaretiers de schaapjes prima op het droge. De 70-jarige Naardenaar verlaat de Amsterdamse Prinsengracht voor een prachtige stadsvilla in een ander deel van het centrum, waar hij een bedrag van € 3,1 miljoen voor heeft neergelegd.

De carrière van Youp van ’t Hek

De 70-jarige Youp van ’t Hek is inmiddels bezig met zijn afscheidstournee nadat hij ruim 50 jaar op de planken stond. Zijn cabaretcarrière begon in 1973, waar hij met zijn harde grappen menig Nederlander voor zich wist te winnen. Hij is vooral bekend van zijn oudejaarsconference. In 2021 begon Van ’t Hek met zijn afscheidstournee De laatste ronde!. Hij zou daarmee, oorspronkelijk tot zijn 70e, langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters trekken waar hij de afgelopen vijftig jaar met plezier gespeeld heeft. Deze week kwam hij in het nieuws omdat hij een voorstelling in Carré moest afbreken omdat hij een black-out had. Inmiddels zijn de shows van de cabaretier weer hervat. Naast zijn werkzaamheden op de planken, is Van ’t Hek ook actief als columnist voor onder andere het NRC.

Villa Youp van 't Hek

Bron: Bekende Buren

Die black-out was wel nadat hij zijn krabbel voor een nieuwe woning had gezet. Volgens Bekende Buren kocht hij afgelopen maandag 22 april een prachtige stadsvilla in het centrum van Amsterdam, samen met zijn vrouw Deborah. Voor de woning zou hij naar verluidt een bedrag van € 3,1 miljoen hebben betaald, met een hypotheek van € 2,1 miljoen. Hij verruilt hiermee voor de tweede keer de Prinsengracht voor een andere locatie.

Woonoppervlak van 281 m²

Voor dat exorbitante bedrag krijgt Van ’t Hek een royale villa met een woonoppervlak van 281 m². In het pand zijn zeven kamers te vinden, bestaande uit vier slaapkamers en drie badkamers. De moderne keuken is van alle gemakken voorzien.

Zijn huidige appartement aan de Prinsengracht zou overigens ook nog in de verkoop staan.