Een tegenslag voor Wietze de Jager. De voormalig radio-dj spande een rechtszaak aan tegen een stel dat zijn te koop staande miljoenenvilla in Zwolle wilde kopen met het doel om € 120.000 terug te krijgen. Dat verzoek is echter afgewezen, en dus moet De Jager nu zelf een behoorlijke som op tafel leggen.

Wietze de Jager poogt om Zwolse villa voor ruim een miljoen van de hand te doen

Wietze de Jager kennen we als (voormalig) radio-dj. Zijn carrière begon samen met Mattie Valk, en ze vormden jarenlang het succesvolle radio duo Mattie & Wietze. Na knallende ruzie besloten de twee echter hun eigen weg te gaan. De Jager ging aan de slag bij Radio 538. Inmiddels is hij, samen met zijn gezin, geëmigreerd naar het tropische Bonaire. Daarop besloot hij zijn villa in zijn geboortestad Zwolle in de verkoop te zetten. Daar zou een bedrag van € 1,2 miljoen mee gemoeid zijn.

Die prijs kwam De Jager dan ook overeen met een geïnteresseerd stel. Daarop bouwde het koppel financieel voorbehoud in, waarop het ze vervolgens niet lukte om een hypotheek te krijgen. Volgens De Jager hebben ze daar niet goed genoeg hun best voor gedaan, en ging de verkoop uiteindelijk niet door. Wietze de Jager beweert dat de huizenprijzen in die tussentijd flink zouden zijn gedaald, waardoor hij een flink bedrag zou zijn misgelopen, en spande dan ook een rechtszaak aan. Die claim is afgewezen door de rechter, en De Jager moet nu zelf de portemonnee trekken.

€ 6.000

Uit de uitspraak van de rechter blijkt dat er in de koopovereenkomst is opgenomen dat het laten zien van één goed gedocumenteerde afwijzing voor het verkrijgen van een hypotheek voldoende was om de koop te laten ontbinden. En dit heeft het stel dat de villa wilde kopen volgens de rechter wel degelijk gedaan. Met het argument dat de kopers niet hadden voldaan aan de zogenoemde inspanningsverplichting deed de rechter niets.

Omdat Wietze de Jager de rechtszaak dus heeft verloren, moet hij ook opdraaien voor de proceskosten. Die bedragen € 6.000. Een hard gelag voor de voormalige dj.