Ex-radio-dj van Radio 538, Wietze de Jager, is naar de rechter gestapt. De Zwolse dj besloot om met zijn vrouw en drie kinderen te emigreren naar Bonaire. In dit proces besloot de Jager zijn villa te koop te zetten in november 2022. De villa werd te koop aangeboden voor € 1,25 miljoen. Snel werden er potentiële kopers gevonden. Een stel met jonge kinderen kwam de villa in Zwolle bezichtigen en deed de dag hierna al een bod. Er werd een koopcontract op gesteld met een financieringsvoorbehoud hierin opgenomen. Uiteindelijk is hierdoor de koop niet doorgegaan en heeft Wietze naar eigen zeggen flink schade opgelopen.

Wietze de Jager sleept stel voor de rechter na geklapte verkoop villa

Wanneer u de voorwaarde financieringsvoorbehoud opneemt in een contract, betekent dit dat de koop pas doorgaat als de potentiële kopers hun hypotheek rond hebben. De kopers konden hun hypotheek niet rond krijgen en het koopcontract verdween in de prullenbak. Wietze de Jager claimt echter dat het echtpaar niet genoeg eraan heeft gedaan om de hypotheek rond te krijgen en besloot om deze reden naar de rechter te stappen.

Volgens Bekende Buren was het grootste probleem voor Wietze de Jager dat in de tijd die was verspild aan deze koop, de huizenprijzen flink waren gedaald in Nederland en hij hierdoor geld misliep. Uiteindelijk heeft hij hierdoor de villa moeten verkopen voor een prijs die een stuk onder taxatiewaarde van de villa lag. Ook zou het gezin van De Jager in deze periode veel gebruik hebben moeten maken van het geld op de spaarrekening. Dit spaargeld was in eerste instantie bedoeld voor hun geplande emigratie naar Bonaire. De voormalig dj kocht recent echter wel nog een appartement in Amsterdam.

Schadevergoeding van 10% van verkoopprijs

De ex-radio-dj vindt dat de potentiële kopers niet hebben voldaan aan de inspanningsverplichting om de hypotheek rond te krijgen. Echter zegt het stel wel alles gedaan te hebben wat mogelijk was om de hypotheek rond te krijgen. Omdat volgens De Jager het stel niet alles eraan heeft gedaan, eist hij een schadevergoeding van 10% van de verkoopprijs van de villa. Dit betekent dat het jonge stel € 120.000 zou moeten betalen aan de voormalig radio-dj. De Jager zegt alleen een screenshot te hebben ontvangen waarin stond dat het stel de financiering niet rond zou krijgen.

Het jonge stel zegt zelf alles gedaan te hebben wat ze konden, omdat ze direct verliefd waren op het huis. De potentiële kopers zouden zelfs geprobeerd hebben om de financiering rond te krijgen door middel van particuliere investeerders. Uiteindelijk kregen ze de hypotheek niet rond bij de bank en ze vonden niet genoeg investeerders en hebben ze het koopcontract moeten verscheuren. In de rechtbank stelt de advocaat van het jonge stel dat het gaat om een verplichting tot inspanning en niet een verplichting tot financiering. Volgens de advocaat had de voormalig radio-dj rekening moeten houden met deze optie. Op 13 maart zal er een uitspraak komen vanuit de rechtbank in Zwolle over deze zaak.