Om miljardairs te vermijden op St. Barths, heeft Jeff Bezos zijn $ 500 miljoen kostende Koru-megajacht naar Antigua gevaren. Puur zodat de oprichter van Amazon en zijn verloofde een ontspannen tijd kunnen hebben, heeft de minister van Toerisme van het Caribische land het publiek opgeroepen om uit de buurt te blijven van het paar en hun schip.

Jeff Bezos stuurt zijn superjacht naar Antigua

Terwijl de wereld verwacht dat medeoprichter van Amazon Jeff Bezos en zijn verloofde Lauren Sanchez net als andere miljardairs zullen verschijnen in St. Barth’s met hun miljoenen kostende pleziervaartuigen, heeft de. miljardair iedereen verrast door aan te meren in Falmouth Harbour, Antigua, met ’s werelds grootste superjacht in zijn kielzog. Het kleine land, eerder geteisterd door een Oceanco superyacht genaamd de Alfa Nero, verwelkomt nu trots een andere Oceanco schoener.

Het besluit van Jeff Bezos om zijn vakantie door te brengen in Antigua in plaats van St. Barths kan worden gezien als een verlangen naar privacy en rust. Als ’s werelds rijkste persoon wordt hij voortdurend blootgesteld aan media-aandacht en publieke nieuwsgierigheid. Door te kiezen voor een minder bekende bestemming hoopt hij waarschijnlijk te ontsnappen aan de drukte en het gedoe van paparazzi en nieuwsgierige toeschouwers, zo luidt ook de oproep van minister Fernandez.

Een kans voor het Caribische eiland om te schitteren

De reactie van de Antiguaanse minister van Toerisme, Charles Fernandez, is begrijpelijk. Het bezoek van de miljardair en zijn verloofde is niet alleen een grote eer voor het land, maar kan ook leiden tot een toename van het toerisme. Een persoon met de status en invloed van Bezos kan andere rijke toeristen inspireren om Antigua te bezoeken, wat op zijn beurt de economie van het land ten goede kan komen. In plaats daarvan kunnen we ons concentreren op het verkennen van de prachtige stranden, de rijke cultuur en de adembenemende natuurlijke schoonheid die Antigua te bieden heeft.